I to børsmeldinger onsdag ettermiddag kommer det frem at investor og milliardær Tor Olav Trøim har overført aksjer i to av shippingselskapene sine til en av sine nærmeste rådgivere, Bjørn Isaksen. Aksjene i Himalaya Shipping og 2020 Bulkers er verd cirka 48 millioner kroner til sammen etter dagens kurs.

Transaksjonene er forward-kontrakter. I Himalaya-aksjenes tilfelle er prisen i denne kontrakten én dollar per aksje, altså betydelig under sluttkursen på 48,2 kroner på Oslo Børs onsdag, som tilsvarer litt over 4,8 dollar.

I børsmeldingen om Bulkers-aksjene oppgis det ikke noen transaksjonspris.

Med onsdagens sluttkurser er posten Isaksen kjøper i Himalaya verd 14,5 millioner kroner, mens han i henhold til kontrakten som ble inngått da selskapet ble grunnlagt i mars 2021, kjøper aksjene for tre millioner kroner. Posten han kjøper i 2020 Bulkers er verd 33,3 millioner, men det er altså ikke kjent hvilken pris Isaksen betaler for denne.

Isaksen, som har en fortid fra ABG Sundal Collier, startet i Trøims investeringsselskap Magni Partners i 2014. Han sitter nå i styret i Himalaya.

Trøim-comeback

Begge shippingselskapene er tørrlastrederier. Himalaya ble børsnotert i fjor, mens 2020 Bulkers ble etablert i 2017 og børsnotert i 2020. Begge selskapene har bidratt sterkt til Trøims formue-comeback det siste året, som også skyldes økte verdier i gassfraktrederiet Golar LNG og riggsatsingen Borr Drilling.

I 2020 Bulkers har Trøim realisert betydelige verdier siden børsnoteringen, og kommer nå ned i 3,5 prosent av aksjene i selskapet.

Etter at begge tørrlastrederiene har sunket noe i verdi de siste ukene, er Trøims verdier på børs per i dag omtrent 2,5 milliarder kroner, ifølge nettsiden Holdings.

Men det er ikke lenge siden det så mørkere ut, etter at oljeservice-markedet tok tid på å komme tilbake og pandemien forsterket elendigheten. Så sent som på Paretos energikonferanse i september, fortalte Trøim igjen om hvor krevende denne perioden var, ved å betegne det som opptil fem år med «helvete.»

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Isaksen onsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.