Problemene for investor Tor Olav Trøim ser ikke ut til å ha noen ende. En rekke av de børsnoterte selskapene han har eierandeler i har falt som en stein de siste månedene. Det har påført investoren flere hundre millioner kroner i tap. På onsdag åpnet Oslo Børs opp, men nå er hovedindeksen ned over 2,2 prosent.

Stuper

Onsdag er det nye store kursutslag i selskaper der Trøim har en sentral rolle. Tørrlastrederiet 2020 Bulkers faller nær 15 prosent ved ett-tiden onsdag. Det påfører Trøim et nytt papirtap på 78 millioner kroner. Trøim eier i overkant av 8,3 millioner 2020 Bulkers-aksjer. Tørrlastrederiet er nå ned nær 38 prosent hittil i år.

Også Trøims riggmareritt Borr Drilling, som sliter med en tung gjeldsbyrde, faller over 9 prosent onsdag. Men i dette selskapet har kursfallet vært så massivt i år at dagens fall kun påfører Trøim et papirtap på rundt syv millioner kroner. Borr Drilling er nå ned nær 91 prosent hittil i år. Til sammen har kursfallet i de to selskapene torsdag påført investoren et papirtap på 85 millioner kroner ved 13-tiden.

Har solgt seg kraftig ned

Trøim var tidligere mangemilliardær John Fredriksens høyre hånd. Trøim, som opprinnelig er fra Sandefjord men nå bor og jobber fra London i Storbritannia, har tidligere solgt seg ut av store aksjeposter i forbrukslånsbanken Avida, forsikringsselskapet Storebrand og gjødselgiganten Yara.

DN har prøvd å få en kommentar fra Trøim, uten å lykkes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.