Investor Tore Aksel Voldberg (55) nyter late dager og god mat hos venner på rivieraen i Frankrike. Men pengene han har investert på Oslo Børs tar ikke ferie, og børsutviklingen ser lovende ut for Voldberg sin del. Han har satt store deler av formuen i eiendomsselskapet Solon Eiendom, som er en eiendomsutvikler med hovedsatsingsområde i Oslo og Akershus. Det jobber i prosessen fra uregulert tomt til nøkkelferdige boliger.

Eiendomsaksjene på Oslo Børs falt kraftig i 2017 grunnet frykt for et større fall i eiendomsprisene. Men den negative trenden har snudd og eiendomsprisene har de siste månedene steget, og i takt med det, også Solon Eiendom som derfor har økt sin verdi med 54 prosent siste år.

Eiendomsaksjer for 368 mill.

Voldberg tror på videre oppgang for boligprisene i Norge.

– Norske eiendomspriser ser stabilt gode ut, sier Voldberg som har Solon-aksjer til en verdi av 368 millioner kroner.

Men tallene for regnskapsåret 2017 er ikke så hyggelig lesning for Voldberg, han tapte rundt 150 millioner kroner, hovedsakelig grunnet fallet i Solon Eiendom.

– Jeg ser 2016, 2017 og 2018 under ett, og slik sett ser det bra ut. Fallet i Solon Eiendom i 2017 er tatt igjen i 2018. Selskapet er godt drevet, sier Voldberg.

I 2016 tjente han hele 360 millioner kroner på Børsen, hovedsakelig grunnet børsnoteringen av Solon Eiendom og den positive utviklingen i aksjen.

«Det er vi begge glade for i dag»

Voldberg har i en årrekke vært en av de største private handlerne på Oslo Børs, såkalt trader. Men en dag i 2006 fikk den unge eiendomsmegleren Simen Thorsen til et møte på Voldbergs kontor. Thorsen ble introdusert for Voldberg via sin fetter, aksjetrader og tidligere stjernemegler Ketil Skorstad.

– Jeg sier litt sånn på spøk at jeg hadde to millioner kroner, men manglet 198 millioner, har Thorsen tidligere uttalt til DN om møtet med Voldberg.

– Jeg hadde et prosjekt og så tente han på den ideen og vi startet selskap sammen. Det er vi begge glad for i dag, la han til.

Siden den gang har duoen drevet med eplehageutbygging og andre eiendomsprosjekter i stor skala i Oslo og Akershus. Voldberg er styremedlem i selskapet og jobber med dette på daglig basis. Solon Eiendom har fredag formiddag 1,6 milliarder kroner i markedsverdi på Oslo Børs. Voldberg ønsker ikke å kommentere tallene, det norske eiendomsmarkedet eller aksjemarkedet ytterligere.

282 mill. i egenkapital

Han har to hovedselskaper der hans største verdier ligger: Dukat og Skøien, som tidligere het Solon. Det er kun Dukats regnskaper for 2017 som foreløpig er offentliggjort. Det viser et underskudd før skatt på 66 millioner kroner og kun fem millioner kroner i egenkapital. Voldberg anslår at det samlede underskuddet i Dukat og Skøien er 150 millioner kroner for 2017, mot et overskudd på 360 millioner kroner i 2016. Selskapene hadde ved inngangen til 2017 samlet egenkapitat på 282 millioner kroner, men det er ikke kjent hva egenkapitalen i Skøien var ved inngangen til 2018.(Vilkår)

Får superkrefter med Ismannens pusteteknikk
Slik forbereder Wim «The Iceman» Hof seg på kulde
01:56
Publisert: