I nyoppussede kontorer utenfor Rådhuset i Oslo sitter styreleder Tore Malme i Forvaltningshuset, smilende og dresskledd fra topp til tå. Han har all grunn til å være glad. Ved siden av ham sitter Tore Hopen, styrelederen i Jo Capital, investeringsselskapet til skipsarving og milliardær Johan Odvar Odfjells selskap J.O. Odfjell. 

Det gamle Bergens-rederiet går inn med 55 millioner kroner i Forvaltningshuset, og lar samtidig selskapet forvalte et «betydelig beløp».

Malme var med å etablere selskapet i 2006, og er veldig fornøyd med å få med den tidligere rederikjempen på laget. 

– Det er en styrke for oss at vi får en så solid og langsiktig investor som tenker like langsiktig som oss, sier Malme, som sammen med resten formuesforvalterne i rådgivningsselskapet forvalter norske formuer for over fire milliarder.

Prises til 90 millioner

Hverken Malme eller Hopen ønsker å uttale seg om beløpet Forvaltningshuset skal forvalte for Jo Capital. 

– Det er et betydelig beløp for både kunden og for selskapet. Det å snakke om det eksakte beløpet blir veldig privat, sier Malme.

I emisjonen går Jo Capital inn med 55 millioner kroner i ny egenkapital i selskapet og får dermed en eierandel på 38 prosent av aksjene i selskapet. I fjor fikk selskapet sitt første større overskudd med et resultat før skatt på 4,4 millioner kroner. Styreleder Hopen i Jo Capital tror selskapet vil fortsette den gode utviklingen og er ikke i tvil om at investeringen er et godt trekk. 

– Jeg tenker vi har gjort en god investering nå og en veldig god investering basert på hva vi tror om fremtiden, sier Hopen.

I tillegg til å være styreleder i Jo Capital er han også styremedlem i Forvaltningshuset. Han er også styremedlem i forbruksbanken Monobank, der Malme tidligere har vært nestleder. 

– Det gir meg en trygghet

– Hva ser dere i selskapet siden dere går inn som storaksjonær?

– Robustheten og grundigheten i det som blir gjort her, kombinert med nye rammebetingelser for rådgivningsselskap og ny teknologi, gjør at dette kan være en veldig fin vekstmaskin fremover, sier Hopen, som understreker at de er ekstra positive til selskapet siden det er en uavhengig rådgiver. 

– Det gir meg en trygghet hvis du ser at de som forvalter her får betalt hvis det går bra kundene. Det tenker jeg er en sunn og ærlig forretningsmodell, sier han. 

Etter emisjonen vil Tore Malme og tidligere styreleder i Forvaltningshuset, Lars Gundersen, fortsatt være majoritetsaksjonærer med 55 prosent av aksjene i selskapet. De ansatte kommer til å sitte på de resterende aksjene.

Går for allværsporteføljer

Forvaltningshuset snudde et underskudd på 900.000 kroner i 2015 til åtte millioner i pluss i fjor. Rådgivningsselskapet økte samtidig omsetningen med 40 prosent og har i dag i underkant av 4000 kunder.

Ifølge Malme søker mange av kundene seg fra banker over til Forvaltningshuset der de får skreddersydde porteføljer. Men han har ingen foretrukne sektorer å plassere kundenes formuer i. 

– Hos oss så får du en bred portefølje med mange forvaltere som står seg bra både i opp- og nedturer. Vi bruker den såkalte allværsporteføljen. Vi setter pris på å ikke gjøre så mange handler inn og ut, sier Malme.(Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: