Det over 100 år gamle transportkonsernet Torghatten kan få nye eiere. Oppkjøpsfondet EQT varsler onsdag et kontantbud på selskapet, med flyvirksomheten skilt ut.

EQT legger 175 kroner per aksje på bordet, noe som priser selskapet uten fly til 7,26 milliarder.

Torghatten er blant annet største eier i flyselskapet Widerøe, Norgesbuss og en rekke fergelinjer. Konsernet har en årlig omsetning på rundt 10 milliarder kroner og rundt 7000 ansatte.

EQT har inngått en avtale med de største aksjeeierne som representerer 53,62 prosent av eierskapet, og styret i selskapet anbefaler enstemmig at resten aksepterer tilbudet.

EQT planlegger å skille ut WF Holding (som eier 66 prosent av Widerøe) i og dele ut aksjene ut til dagens Torghatten-aksjonærer.

Disse verdsettes til 17 kroner stykket, noe som gir en total verdsettelse på dagens Torghatten på 8,58 milliarder eller 192 kroner aksjen. Dermed gir Trollhatten 14 prosent mer per aksje enn siste registrerte handelskurs på Oslo Børs-plattformen NOTC.

– Vi har siden den første henvendelsen fra EQT hatt dialog med flere interessenter, men tilbudet fra EQT fremstår som det beste alternativet for eierne og for Torghatten. Styret har tillit til at EQT vil videreutvikle selskapet og virksomhetene på en god måte. EQT Infrastructure ønsker å være en aktiv eier i Torghatten og vil tilby EQTs ressurser, kompetanse og nettverk for å bidra til videre lønnsom vekst. EQT har også opplyst at de ikke har planer om å flytte Torghattens hovedkontor eller skifte selskapets navn, sier styreleder Brynjar Forbergskog i en pressemelding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.