For tre år siden startet tidligere håndballspiller Kristian Kjelling (38) opp treningssenteret «Thief Performance» på Tjuvholmen i Oslo, som ble arkitekttegnet for å matche stilen på Petter Stordalens luksushotell «The Thief».

Det ble ingen stor suksess og allerede i 2016 ble dørene stengt for det 280 kvadratmeter store senteret, der medlemmene betalte 800 kroner i måneden for et medlemskap. Maksgrensen var på 650 medlemmer.

13 inkassokrav

Da det ble kjent at det var slutt, uttalte daglig leder og eier Kjelling til Finansavisen at han gjennom selskapet ville fortsette med et tett samarbeid med Stordalens «The Thief».

Nå har derimot bredbåndsselskapet Get begjært konkurs i Kjellings heleide selskap, som har 13 uoppgjorte inkassokrav på til sammen 239.535 kroner. Blant kreditorene er DNB, Tono, Mobo Sportsholding og Komplett Services. Kjelling eier FD Sport gjennom sitt private investeringsselskap Noda as.

Kjelling skriver i en tekstmelding til DN at han kun har en kommentar til saken:

– Det har ikke vært aktivitet i FD Sport de to siste årene, og jeg kan bekrefte at jeg kommer til å levere inn konkursbegjæringen en av de nærmeste dagene, skriver den tidligere utenlandsproffen.

Nådde ikke 650 medlemmer

Selskapet bak treningssenteret, som byttet navn til FD Sport i fjor, omsatte for 2,2 millioner kroner i 2016. Driften gikk samme år så vidt i minus. Selskapet har ikke levert årsregnskapet for fjoråret, så det er ikke kjent hva Kjelling har tapt på prosjektet.

Da treningssenteret åpnet la ikke Kjelling skjul på at han var avhengig av å selge ekstraprodukter.

– Men det er ikke salget av juice som vil gjøre dette senteret konkurransedyktig. Medlemsmassens kjøp av treningstimer er livreimen, sa han til DN.

Senteret nådde aldri målet om 650 medlemmer.

– Nei, jeg gjorde ikke det. Da måtte jeg ha hatt et par-tre år til på meg. Vi la om driften ganske fort, og fokuserte etter hvert veldig lite på medlemskap. Vi så at fremtiden ligger i personlig trening, sa han til Finansavisen.

Konkursbegjæringen fra Get skal etter planen behandles i Oslo byfogdembete 5. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du kjøpe bolig? Dette er den potensielt aller kjedeligste effekten av renteøkningen
DNs kommentator Anita Hoemsnes om Norges Banks renteøkning
02:11
Publisert: