Borr Drilling skriver i en børsmelding at selskapet har blitt enige om kjøp av ni såkalte oppjekkbare rigger fra PPL Shipyard Pte limited.

Borr mottar den første riggen allerede i fjerde kvartal i 2017, og får deretter kvartalvise leveringer frem til den siste riggen leveres i første kvartal i 2019.

26 rigger

Av børsmeldingen fremgår det at selskapet vil betale 500 millioner dollar før levering. Det resterende beløpet deles opp og betales etter hvert som riggene leveres.

Transaksjonen er på 1,3 milliarder dollar, 10,4 milliarder kroner etter dagens kurs, opplyser selskapet.

Med kjøpet øker Borr sin flåte til 26 rigger, når alle riggene som er under konstruksjon er levert. 22 av disse riggene er bygget etter år 2000, opplyser selskapet.

Borr Drilling ble notert på børsen så sent som i slutten av august, til 31 kroner per aksje, og selskapets aksjekurs har siden noteringen økt med én krone til 32 kroner per aksje.

Selskapet hadde ved børsslutt fredag en markedsverdi på 10 milliarder kroner, men det var også før kjøpet og den varslede aksjeutstedelsen.

Utsteder aksjer

I børsmeldingen heter det at selskapet «fortsetter å levere på dets strategi om å kjøpe premium oppjekkbare borerigger til attraktive priser».

Riggene som er kjøpt har blitt bygget eller er under konstruksjon av PPL og er av lignende design som resten av Borrs flåte.

I en andre børsmelding fredag ettermiddag skriver selskapet at det vurderer å utstede 162,5 millioner aksjer, til en pris på fire dollar per aksje - omtrent det samme som aksjekursen endte på fredag. Det vil i så fall bringe 650 millioner dollar inn i selskapet.

Trøim, med nærstående selskaper, har tegnet seg for aksjer tilsvarende 35 millioner dollar og vil få aksjer tilsvarende minst 25 millioner dollar, skriver selskapet. Det er mer enn 200 millioner kroner, etter dagens kurs.

Schlumberger har tegnet seg til aksjer tilsvarende 65 millioner dollar, og vil få minst aksjer verdt 50 millioner dollar.

DN Investor skrev tidligere i dag at Borr og Schlumberger har inngått en samarbeidsavtale.(Vilkår)