Trygve Jacobsen har i løpet av de siste tårene bygget seg opp til å bli en av oljebyen Stavangers rikeste. Sammen med sønnen Trond Jacobsen styrer han konsernet Westco, som har en bokført egenkapital på nærmere 1,2 milliarder kroner.

Milliardær på selskapssalg

Fjorårets resultat før skatt endte på 112,7 millioner kroner, en forbedring på 176 millioner kroner fra underskuddet året før.

Trygve Jacobsen er blitt milliardær gjennom salg av flere oljeserviceselskaper. Karrieren startet da han sammen med to kolleger kjøpte ut Akers offshorecontainervirksomhet, hvor han jobbet. Noen år senere solgte han virksomheten til engelske Swire. Fem år etter startet de tre på ny containervirksomhet, for igjen å selge det til Swire. Denne gangen for 275 millioner kroner.

Nye 500 millioner kroner ble plusset på formuen da han solgte avfallshåndteringssselskapet Sar til private equity-selskapet Strirling Capital Partners i 2012. Men i forbindelse med salget ble det gitt en selgerkreditt på 100 millioner kroner. De pengene så aldri Jacobsen noe til, og nedskrivningene av kravet var årsaken til underskuddet i 2016.

Tilbake til normalen

– Nå er vi tilbake på det normale igjen, og jeg tror faktisk dette året blir enda bedre enn fjoråret, sier Trygve Jacobsen til Dagens Næringsliv.

De seneste årene har Jacobsen familien investert stort i eiendom.

– Eiendom bidrar med mye av resultatet. Når vi har lite gjeld og lav ledighet gir det gode resultater, sier Jacobsen.

Eiendommene er i konsernet bokført til vel 1,4 milliarder kroner. Familien har også i mange år vært en stor investor i aksjemarkedet. Særlig Sparebank 1 SR-Bank har vært en av familiens yndlingsaksjer. Samlet har Westco en bokført portefølje av aksjer på vel 160 millioner kroner.(Vilkår)

Er lege i ferd med å bli et lavstatusyrke?
Andelen kvinnelige leger øker. Gjør det noe med yrkes status?
01:33
Publisert: