Medieeier Trygve Hegnar dukket overraskende opp som en av de største aksjonærene i Marine Harvest for litt over et år siden, oppdrettsselskapet som er kontrollert av skipsreder og milliardær John Fredriksen.

Ut av topplisten

Siden Hegnars investeringsselskap Periscopus as kom inn på listen med fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på oppunder én prosent, har Hegnar hatt en gevinst på sine aksjer på mer eller mindre nøyaktig 100 millioner kroner. På toppen av kursgevinsten har Hegnar fått utbetalt 45,6 millioner kroner i utbytte i perioden. 

I februar i fjor kunne Finansavisen melde at Hegnar kjøpte fire millioner aksjer i Marine Harvest, til en kurs på 115,40 kroner, som verdsatte posten til 462 millioner kroner den gang.

Nå selger han seg ned.

Ifølge en oppdatert aksjonærutskrift mandag, er Periscopus ikke lenger på listen over de største aksjonærene i selskapet. Det fremgår ikke om Hegnar har solgt alle sine aksjer, men han har uansett redusert sin eierandel i selskapet, og har nå færre enn 2,3 millioner aksjer.

Hvor mye han har solgt ned ønsker ikke Hegnar å svare på. 

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier han til DN. 

Knallår for oppdrett

Hegnar har fått med seg et godt år for oppdrettsbransjen.

Marine Harvest fikk rekordhøy omsetning i fjor og i fjerde kvartal, viser selskapets tall for perioden. Selskapet fikk et operasjonelt driftsresultat på 2,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2016. Selskapet slaktet 100.000 tonn laks i kvartalet, der produksjonen i Norge står for to tredjedeler av salget.

I fjerde kvartal hadde Marine Harvest en omsetning på 1025 milliarder euro. Det tilsvarer rundt ni milliarder kroner.

De gode resultatene kom etter et år med høye laksepriser, sterk etterspørsel og redusert tilbud, som ifølge Marine Harvest-ledelsen ga et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat.

Satser på nett

Hegnars nedsalg i Marine Harvest har skjedd de seneste dagene, og skjedde dermed samtidig med at han kjøpte nettsiden ABC Startsiden.

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sa Hegnar i en pressemelding i forrige uke

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fulgte neon-drømmen i Texas: – Du må brenne broene bak deg for å komme fremover
Jeg har drømt om å bli kunstner siden jeg var liten gutt, forteller Todd Sanders. Tilfeldigheter brakte ham til Austin, og byens sjel inspirerte han til å følge drømmen.
03:55
Publisert: