Veckans Affärer skriver at kjendismegler Fredrik Eklunds byrå Ecklund Stockholm New York (ESNY). ESNYs omsetning minsket med 25 millioner svenske kroner fra forrige resultat.

Ifølge den svenske avisen er ESNYs formål å formidle de mest eksklusive bostedene i Sverige. I 2015 var det rekordår for byrået med 72 millioner kroner i omsetning. I fjor minsket den summen med 25 millioner svenske kroner. 

Eklunds kompanjong Niklas Berntzon tar resultatet med ro, og forklarer til Veckans Affärer at de først betales når kundene flytter inn. Dermed kommer kostnadene på regnskapet for ett år, mens fortjenestene kommer på et annet, sier han. 

Berntzon sier at Eklunds karriere i USA hjelper ESNY med å selge til utenlandske kunder, ettersom megleren når ut til millioner på sosiale medier. 

Stor lanseringsfest

For nordmenn er Eklund kjent fra dokusåpen «Million dollar listing» på TV3. I serien følges Eklund og andre meglere av tv-team i New York, hvor de selger noen av de dyreste boligene i byen. 

I 2014 ble meglerfirmaet Eklund Oslo New York lansert. Omsetningen endte i overkant av 10 millioner kroner, men med et underskudd på 1,88 millioner kroner før skatt. 

Daglig leder Hans Houeland forklarte da til DN at det skyldtes høye oppstartskostnader. 

Firmaet hadde samme år en lanseringsfest med innleide Ferrarier og Maseratier i oppkjørselen og 500 inviterte på gjestelisten. 

Eklund Oslo New York sto bak noen av de største eiendomstransaksjonene i Norge i 2014. Blant annet ble kjøpet til milliardærarving Louise Mohn Larssen og mentaltrener Erik Bertrand Larssen på et 900 kvadratmeter stort herskapshus i Holmenkollen. Prisen var 75 millioner kroner. 

Begjærte seg konkurs

Det neste året i Norge fikk verre for selskapet. Det startet med ambisjoner om å bli Norges ledende luksusmegler, men i stedet ble det tap på 1,6 millioner kroner og avvikling etter bare ett driftsår. 

– De beste meglerne har fått for bra betalt, så enkelt er det, fortalte daglig leder Hans Houeland til DN da. 

«Som entreprenør brenner jeg alltid for å ekspandere vår virksomhet, men i Norge har det helt enkelt gått for fort og kostnadene er blitt for store» skrev Eklund selv. 

Bare en dag etter at selskapet opplyste om at de skulle avvikle driften, skrev DN at Eklund begjærte sin norske meglervirksomhet konkurs. Ifølge oppbudsbegjæringen hadde selskapet samlet gjeld på 26,4 millioner kroner og aktiva på 23,7 millioner. (Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: