I et intervju med CNBC sa milliardæren Kyle Bass at han er skeptisk til en enighet mellom USA og Kina i handelskrigen, og at han tror Federal Reserve sine rentekutt er mindre effektive nå enn tidligere.

– I hver avtale som Kineserne har signert på med oss siden deres inntog i WTO i 2001, har de ikke holdt deres løfter, sa Bass.

Neste uke skal USA og Kina møtes for første gang ansikt til ansikt siden forhandlingene bortfalt i mai.

– På et tidspunkt kommer en av våre tjenestemenn til å holde føttene sine mot bålet og dette er en kulturkamp fordi Kommunistpartiet vil ikke gå med på noe som er målbart eller håndhevbart. En enighet i handelskrigen kan ikke bli nådd, sa Bass.

Som følge av en negativ utsikt til veksten i verdensøkonomien er det velkjent at den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, kommer til å kutte renten og gi lettelser for å stimulere økonomien.

I går ble det kjent at den europeiske sentralbanken, ECB, holder styringsrenten på null.

– Vi tror rentekuttene er mindre og mindre effektive når du nærmer deg en null-rente. Jeg tror vi i tidlig 2020 kommer til å se en mykere amerikansk økonomi. Vi kan få en resesjon, men hvis vi gjør tror jeg vi kommer til å så null-renter med en gang, sa bass til den amerikanske kanalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.