Uber omsatte for 11,3 milliarder dollar i fjor, viser regnskapstall som ble lagt fram fredag. Beløpet tilsvarer rundt 98 milliarder kroner med dagens kurs.

Men til tross for veksten, har Uber fortsatt milliardunderskudd. Fjorårets underskudd er imidlertid lavere enn underskuddet i 2017, som var på 2,2 milliarder dollar.

Privateide Uber er ikke underlagt samme krav til offentliggjøring av regnskap som børsnoterte selskaper, men Uber forbereder en børsnotering i 2019. Det gjør også konkurrenten Lyft. Noteringene kan hente inn milliarder av dollar i frisk kapital til de to selskapene. Samtidig vil det være første mulighet for investorer til å kjøpe seg inn i transportfenomenet.

Uber-sjef Dara Khosrowshahi har i tillegg lovet mer åpenhet etter at selskapet har blitt rammet av dataskandaler og anklager om teknologityveri.

Ubers forretningsmodell er å koble passasjerer med sjåfører som tilbyr skyss. Tjenesten har blitt svært populær i store deler av verden, ofte til lokale taxisjåførers store fortvilelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.