Den sveitsiske megler- og bankkjempen UBS innførte reiseforbud til Kina etter at en bankansatt ble holdt igjen av kinesiske myndigheter. Nå gjør banken helomvending, ifølge Financial Times.

«UBS ønsker å bekrefte at vi tillater alle ansatte å reise fritt inn og ut av landet, og at det er business as usual for oss i Kina», heter det i en melding fra banken tirsdag.

Den sveitsiske storbanken sendte nylig ut et internt notat til enkelte rådgivere innen private banking i regionen, der de ble oppfordret til å utsette reiser til Kina.

Bakgrunnen var at en Singapore-basert UBS-ansatt var blitt holdt igjen av kinesiske myndigheter etter å ha besøkt klienter i Kina, for å svare på en del uspesifiserte spørsmål.

Notatet skal ha ført til tilsvarende advarsler til ansatte i andre internasjonale banker, inkludert Citi, ifølge FT.

UBS mente ansatte burde vente med å reise til Kina inntil man hadde fått klarhet i hvorfor den Singapore-basert ansatte hadde blitt holdt igjen. Nå snur altså banken.

«UBS har hatt en sterk tilstedeværelse i Kina i 30 år og forblir fullt ut dedikert til å videreutvikle våre forretninger med fastlandet», heter det i dagens melding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: