Ved årsskiftet blir det klart hvem som stikker av med aksjemarkedets mest høythengende pris: Vinneren av DNs porteføljekonkurranse.

Snaut to måneder før det hele skal avgjøres, er det én forvalter som har skaffet seg en solid ledelse: Albert Collett i Arctic Fund Management.

Klar ledelse

Avkastningen til Collett er på 29,4 prosent så langt i år. Det er 12,5 prosentpoeng foran neste på listen, og det er 13,5 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen på Oslo Børs, som forvalterne også måles mot.

Collett har stukket av med førstepremien flere år tidligere, og den kommende uken har han valgt å gjøre flere endringer i porteføljen for å holde eller øke avstanden til de andre.

Ut går BW LPG, rederiet som frakter flytende naturgass, og inn går blant andre søsterrederiet BW Offshore. I tillegg satser han på it-selskapet Atea, lakseoppdretteren Mowi og Europris, varehus-kjeden som selger alt mulig rart.

Oppside på 30 prosent

Collett har følgende begrunnelser for å ta aksjene inn i porteføljen:

  • Atea i Danmark har levert svake resultater, men han tror bunnen er nådd her. Resten av selskapet går bra, så derfor mener han det kan være duket for et rekordresultat i fjerde kvartal.
  • Mowi tas inn, fordi lakseprisene har steget og forventet økt salg som følge av mange spiser julelunsj med laks på bordet.
  • Europris leverte et godt resultat for tredje kvartal og også fjerde kvartal bør bli bra, mener forvalteren, som mener aksjen kan stige 30 prosent fra dagens nivå.
  • BW Offshore har falt en del, men nå tror Collett at bunnen er nådd, og at det derfor kan være duket for en solid opptur i tiden fremover.

Ut med Golden Ocean

Også Sparebank 1 Markets' portefølje er foran Oslo Børs. Meglerhuset kaster ut Golden Ocean, tørrlastrederiet, men gjør ellers ingen endringer i porteføljen. Brems i stålproduksjon i Kina og global er ett argument for at ratene ikke skal opp, og dermed skal ikke aksjen heller stige, og derfor ryker aksjen i porteføljen.

Både DNB Markets og Alfred Berg er bak hovedindeksen, om enn ikke med så stor margin. De to gjør ingen endringer i sine porteføljer inneværende uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.