I en fersk melding opplyser aksjeselskapet Fem T at Ulna as har inngått et strategisk samarbeid med Atvexa AB som ny eier av 100 prosent av aksjene i barnehageselskapet.

Atvexa betaler 225,9 millioner norske kroner for aksjene, og i tillegg kommer en forventet pris på 34,9 millioner for den tyske virksomheten til Ulna.

Ulna eier i dag 20 private barnehager i Norge, 12 i Sverige og tre i Tyskland.

Som en del av avtalen vil Fem T eie aksjer for totalt 25 millioner svenske kroner i Atvexa, og resten av kjøpesummen vil bli utbetalt i cash.

– Vi er stolte av å ha utviklet Ulna fra en liten aktør av noen få barnehager i Oslo til å bli den syvende største barnehageaktøren i Norden. Og vi er også det første norske selskapet som har gått inn på både det svenske og tyske markedet. Vi gleder oss til å slå oss sammen med Atvexa og videreutvikle Ulna-merkevaren, skriver Ulna-toppsjef Trond Ingvaldsen i en kommentar i meldingen.

«God løsning»

Han opplyser til DN at han og Geir Hartmann, som eier halvparten av barnehageselskapet hver, valgte å selge Ulna for å kunne utvikle selskapet videre. Prisen ønsker han ikke å kommentere.

Han påpeker at driften av Ulna vil fortsette som tidligere og under samme navn, men nå som et selvstendig datterselskap til Atvexa. De nåværende eierne, samt Bjørnar Ingvaldsen er med videre i styreverv og som deleiere i Atvexa.

– Vi har et meget positivt inntrykk av Atvexa og er trygge på at dette kommer til å bli en god løsning for Ulna, sier Ingvaldsen til DN.

For ansatte, barn og foreldre vil ikke eierbyttet endre noe, siden Ulna as skal drives videre som nå, som organisasjon og konsept.

Ulna as ble etablert i 2008 som et resultat av sammenslåingen av BAB Barnehager as og BII Distriktstjenester ANS.

I perioden 1. oktober 2017 til 30. september 2018 hadde Ulna en justert ebitda (driftsresultat før skatt, renter og avskrivninger) på 20,1 millioner norske kroner. I samme årsperiode 2018 forventes justert ebitda å stige til rundt 24 millioner, opplyser selskapet.

Atvexa AB er et svensk eierselskap innen barnehager og skoler. Per dags dato har det 17 datterselskaper, med til sammen 77 barnehager og 22 skoler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik står de i stormen
De har stått i tøffe beslutninger, mediestormer og hets. Slik takler de motgang.
02:09
Publisert: