– At jeg går av som konsernsjef, betyr ikke at jeg vil ha mindre engasjement for Ulstein. Som styreleder i Ulsmo (Ulstein Groups majoritetseier) og styremedlem i flere Ulstein-selskap, vil jeg fremdeles jobbe hardt for at konsernet skal utvikle seg og ha en levedyktig fremtid, sier Gunvor Ulstein i en pressemelding.

Cathrine Kristiseter Marti tar over som konsernsjef etter Ulstein. Hun kommer fra stillingen som finansdirektør. Det har hun vært de siste seks årene. Marti tiltrer 2. november.

– Sammen med en svært god og kompetent administrasjon, har hun kunnskapen og egenskapene som skal til for å lykkes med å ta Ulstein videre, sier styreleder Tore Ulstein i Ulstein Group.

Tore Ulstein har også gått ut av sine operasjonelle roller i konsernet. Det gjorde han 1. september. Sammen med Gunvor Ulstein skal de to konsentrere seg om de langsiktige, strategiske mulighetene i konsernet.

Verftsgruppen holder til i Ulsteinvik. De siste årene har de hatt store økonomiske utfordringer. Rett før jul i fjor avviste Gunvor Ulstein at de hadde planer om å selge tradisjonsrike Ulstein Verft.

– Vi har alltid tilpasset konsernet etter markedet, og det skal vi gjennom kontinuerlig omstilling og utvikling fortsette å gjøre. Etter at vi tok oss gjennom omstillingen fra olje og gass og over i nye segment, satt Covid-19 oss på en prøve. Det gjelder alle virksomheter uansett næring. Vi har tilpasset oss en ny hverdag og stadig endret regelverk, og det må vi regne med å fortsette med inntil en vaksine er på plass, sier Ulstein i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.