Doug Ramsey, driftsdirektør i vegetarprodusenten Beyond Meat, ble lørdag arrestert i delstaten Arkansas, skriver Bloomberg og en rekke andre amerikanske medier natt til tirsdag. Ifølge rettsdokumenter ble han arrestert som følge av anklager om vold og trusler.

Nyhetsbyrået viser til lokale medier som skriver at Ramsey skal ha bitt en annen mann i nesen etter at han skubbet borti bilen hans inne i et parkeringshus. Hendelsen skal ha skjedd etter en college-fotballkamp i byen Fayetteville.

Nå er det også klart at Ramsey er blitt suspendert fra selskapet med umiddelbar virkning, fremgår det av en pressemelding fra Beyond Meat. Ramseys arbeidsoppgaver vil bli tatt hånd om på midlertidig basis av Jonathan Nelson, som er direktør for produksjonen i selskapet.

Dultet borti bilen

Ifølge lokale medier skjedde voldshendelsen etter at en Subaru så vidt skal ha kommet borti Ramseys bil, nærmere bestemt forhjulet på passasjersiden av bilen.

Beyond Meat-toppen skal deretter ha gått ut av sin egen bil, slått inn gjennom bakruten på Subaruen, før han begynte å slå eieren av Subaruen, som også hadde gått ut av bilen.

Ifølge Bloomberg, som viser til lokale medier, skal Ramsey deretter ha bitt av tuppen av mannens nese før han også truet med å drepe ham.

Bloomberg skriver at Ramsey ble løslatt mot kausjon på 11.085 dollar søndag.

Hverken selskapet eller Ramsey har kommentert arrestasjonen overfor Bloomberg.

Doug Ramsey.
Doug Ramsey. (Foto: Washington County, Arkansas Sheriff's Office via AP/NTB)

Kursras

Driftsdirektørens arrestasjon skjedde en måned etter at Beyond Meat nedjusterte sine estimater for 2022, og samtidig kunngjorde nedbemanninger tilsvarende fire prosent av arbeidsstokken.

Beyond Meat-aksjen har falt over 70 prosent så langt i år.

Ramsey tok over jobben som driftsdirektør i Beyond Meat i desember, etter å ha jobbet 30 år i Tyson Foods.

Tidlig i august kunngjorde Beyond Meat-sjef Ethan Brown at oppsigelsene kom fordi selskapet skal kutte kostnader og sørge for videre «bærekraftig vekst».

Selskapet gikk på børs i mai i år, men har fått en turbulent start på tilværelsen som børsnotert selskap. I forbindelse med noteringen ble det solgt aksjer for 25 dollar stykket, mens aksjekursen i skrivende stund ligger på rett over 16 dollar.

Den foreløpige toppnoteringen kom i slutten av juli, da aksjen ble omsatt for nesten 300 dollar. Kursfallet siden den gang er på over 90 prosent. Selskapet hyret også inn influenceren Kim Kardashian i etterkant av noteringen, i et forsøk på å drive opp aksjekursen.

Selskapet er i dag verdsatt til rett over en milliard dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.