Til tross for at samtlige av de tre største hovedindeksene startet handelsdagen i negativt terreng, avsluttet de alle nok en gang på nye rekorder.

USA-børsene fikk mest drahjelp fra helse- og finanssektoren, som samlet steg  0,68 prosent og 0,60 prosent.

Selve oppgangen kom imidlertid på bakgrunn av talen sentralbanksjef Janet Yellen i Federal Reserve holdt for Kongressen.

Hennes optimisme smittet over i markedet og videre til børsene, hvor hovedindeksene steg mellom 0,32 og 0,45 prosent.

Ifølge analytikere CNBC har snakket med har sannsynligheten for renteheving på Federal Reserves neste møte, som avholdes i midten av mars, økt.

- Markedene har ventet spent på Yellens kommentarer, men ventet seg nok ikke noe utover «det vanlige», sier direktør Myles Clouston i meglertjenesten Nasdaq Advisory Services til CNBC.

Direktør Adam Sarhan i 50 Park Investments, mente det var forventet optimistiske signaler fra Yellen.

- Sett fra hennes perspektiv er aksjemarkedet på «all time high» og de økonomiske dataene er på bedringens vei - så det er fornuftig av henne å være «haukaktig», sier han til nettstedet.

Vil ikke vente «for lenge»

I talen til Kongressen gjentok Yellen budskapet om at det vil være uklokt å vente for lenge med å høyne renten. 

Sentralbanksjefen sa at det kan få rentekomitéen til å måtte heve rentene for raskt senere, noe som kan forstyrre finansmarkedene og føre til at økonomien går inn i resesjon. 

- På neste møte vil vi evaluere om sysselsetting og inflasjon utvikler seg i tråd med forventingene, og om de gjør det vil det være passende med ytterligere renteøkninger, uttalte Yellen. 

Usikker på Trump-politikk

Fed-sjefen snakket også om at USAs økonomiske utsikter er usikre som følge av at Trump-administrasjonen kan komme til å endre finanspolitikken.

Hun ba om varsomhet med tanke på stimuleringstiltak og økte offentlige budsjetter. 

Det er viktig at den videre budsjettpolitikken følger en bærekraftig linje, mente Yellen.

Først når inflasjonen stiger og sysselsettingen øker, vil Federal Reserve avgjøre om renten skal økes, fremholder hun. 

President Donald Trump har varslet at han vil investere stort i infrastruktur for å skape flere arbeidsplasser. Dette kan føre til større budsjettunderskudd og økning i USAs statsgjeld.

Les også:  Mot gigantfusjon i bilbransjen

Conway: Flynn villedet Pence (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stoltenberg om samtalene med Trump: - Er enig med ham
Jens Stoltenberg har hatt to telefonsamtaler med USAs president Donald Trump. Ifølge NATOs generalsekretær, har Trump ytret ønske om at medlemslandene må bidra mer til forsvar i budsjettene sine.
01:14
Publisert: