Plateselskapet Warner Music Group, verdens tredje største plateselskap, skal igjen på børs etter et ni år langt fravær. Ifølge flere medier, deriblant Financial Times og Marketwatch, vil selskapet utstede 70 millioner nye aksjer til en stykkpris på mellom 25 og 26 dollar.

Det vil ifølge Marketwatch bety at selskapet ønsker å hente inn så mye som 1,82 milliarder dollar i friske penger. Med dagens kurs tilsvarer det om lag 17 milliarder norske kroner.

Onsdag ettermiddag norsk tid melder selskapet i en pressemelding at det har fått inn 1,93 milliarder dollar i forbindelse med børsnoteringen, og at den nå er ferdigstilt. Med dagens kurs betyr det at selskapet har hentet inn rett over 18 milliarder norske kroner.

I forbindelse med børsnoteringen ble det solgt 77 millioner aksjer til stykkpris på 25 dollar. Det var eieren, Access Industries, og utvalgte investorer som solgte aksjer i forbindelse med noteringen. I forkant hadde tilretteleggerne markedsført en stykkpris per aksje på mellom 23 og 26 dollar.

De nye aksjene skal etter planen starte handelen på Nasdaq-indeksen allerede onsdag, under tickeren «WMG».

Børsnoteringen vil ifølge FT prise selskapet til mellom 11,7 og 13,3 milliarder dollar, og ble allerede utsatt én gang som følge av koronavirusutbruddet. Tirsdag kveld norsk tid ble den offisielle prisingen av aksjene nok en gang utsatt.

Ifølge Bloomberg er børsnoteringen en av de største så langt i år.

Bransjen satt på pause

Tirsdag markerte hele musikkindustrien, så vel som store deler av samfunnet, drapet på George Floyd i Minneapolis i Minnesota for en drøy uke siden.

Andre musikkgiganter som Spotify, Apple, Live Nation og Youtube satte sine operasjoner på pause tirsdag i solidaritet med Black Lives Matter-bevegelsen. Ifølge FT skal Warner Music-topper ha vært bekymret for hvordan det ville se ut å sikre seg milliarder av dollar, på samme dag som det lovet å ta opp ulikheter i bransjen.

Plateselskapet har en rekke verdensstjerner i sin portefølje, blant annet britiske Ed Sheeran, den amerikanske rapperen Cardi B, Bruno Mars og Katy Perry.

Warner Music Group har en rekke datterselskap, deriblant det prominente plateselskapet Atlantic Records, Warner Records og Elektra Records.

Ble kjøpt for 3,3 mrd. dollar

Ifølge Marketwatch hadde selskapet en omsetning på 4,48 milliarder dollar i sist regnskapsår som ble avsluttet i september i fjor. Overskuddet endte på 258 millioner dollar.

Selskapet har siden 2011 vært eid av Access Industries, som tok selskapet av børsen samme år.

Den ukrainskfødte britisk-amerikaneren, milliardæren Len Blavatnik er mannen bak Access Industries, og kjøpte Warner for 3,3 milliarder i 2011. Ifølge FT vil han kunne sitte igjen med opptil to milliarder dollar etter børsnoteringen. Det er han og Access Industries som vil sitte igjen med pengene fra noteringen.

Det er Morgan Stanley, Credit Suisse og Goldman Sachs som fungerer som hovedtilretteleggere for børsnoteringen, i tillegg til en rekke andre banker og meglerhus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.