Det amerikanske aksjemarkedet åpnet solid opp mandag. En drøy time ut i handelen ser det slik ut:

  • Den brede indeksen S&P 500 er opp 0,70 prosent til 2,638 poeng
  • Den teknologitunge indeksen Nasdaq er opp 0,70 prosent til 6,922 poeng
  • Den smale Dow Jones-indeksen er opp 0,85 prosent til 24,397 poeng

Infrastrukturplan

Markedet retter oppmerksomheten på Trump-administrasjonens infrastrukturplan og selskapsrapporter, skriver TDN Finans.

Mandag legger president Donald Trump frem sin infrastrukturplan. Det er ventet at kravet i budsjettforslaget er på 21 milliarder dollar nå og 200 milliarder dollar ekstra over ti år for å finansiere infrastrukturplanen på 1500 milliarder dollar.

– Ytterligere stimulans

De amerikanske børsene steg noe på fredag, men samlet sett var uken den svakeste på to år, påpeker Handelsbanken Capital Markets i sin morgenrapport.

– S&P 500 er ned med 9 prosent siden toppen sent i januar. Og som kjent pekes det på en reprising som følge av økt risiko for høyere inflasjon og dermed renter. Derfor skal det bli ekstra interessant å følge med på de amerikanske inflasjonstallene denne uken, skrev meglerhuset.

Onsdag kommer det nye tall for amerikansk inflasjon.

Handelsbanken Capital Markets viste samtidig til at «den nye budsjettavtalen i Kongressen vil føre til ytterligere stimulans av amerikansk økonomi; stimulanser som kommer i tillegg til skattekuttene».

– Markedet er mest opptatt av inflasjonsrisikoen som ligger i dette. Nettopp fordi stimulansene nå kommer i en situasjon med full kapasitetsutnytting i økonomien, het det i morgenrapporten.

Psykologi og tekniske faktorer

Aksjestrateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea Wealth Management mener børsnedgangen har vært drevet av psykologi og tekniske faktorer.

– Nedturen i aksjemarkedet startet riktignok som en reaksjon på stigende renter og frykt for overoppheting og en raskere inflasjonsoppgang i USA, men forrige uke tok psykologien og de tekniske faktorene overhånd, skrev strategen i en markedsoppdatering mandag morgen.(Vilkår)

Denne diamanten kan sette prisrekord
00:56
Publisert: