Dow Jones-indeksen over USAs 30 største aksjeselskaper fortsatte himmelferden onsdag, mens både den brede S&P500-indeksen og den teknologitunge Nasdaq-børsen trakk i motsatt retning.

Samtlige nøkkelindekser vaker imidlertid rundt historiske toppnivåer etter to dagers sammenhengende oppgang.

Ferietid

- Det er litt kortsiktige beskyttelsestiltak som iverksettes, og litt gevinstsikring. Vi er på vei inn i feriehøytiden, og investorene ønsker ikke å ha låste posisjoner i det vi går mot en fridag, en halv dag, og en helg, sier toppsjef Sean O'Hara i Pacer ETFs Distributors til MarketWatch.com

Onsdag markerer årets største utfartsdag i USA. Thanksgiving feires i de tusen hjem torsdag, og natt til fredag innledes handelsstanden største dag kampanjedag, Black Friday. Den markerer både starten på julehandelen og den mest lønnsomme perioden av året.

Klesvarekjeden Urban Outfitters falt hardt onsdag etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall. Aksjen falt over ti prosent etter at selskapet uttalte at bruttoresultatet i tredje kvartal var ned 0,15 prosent mot samme periode ifjor ettersom flere av kjøperne benyttet seg av nettbutikken. 

Tross dagens fall er aksjen opp omlag 55 prosent hittil i år, etter å ha fått et kraftig løft etter presidentvalget.

Stabile jobbtall

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 251.000 per 19. november, mot 233.000 uken før, mot ventet 250.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA var 2,043 millioner personer, fra reviderte 1,983 millioner uken før (1,977). Tallet var ventet til 2,008 millioner.

- Bedriftene øker takten

Ordreinngangen for varige goder i USA var opp 4,8 prosent i oktober 2016, viser foreløpige tall fra amerikanske statistikkmyndigheter onsdag. På forhånd var det ventet en oppgang på 1,7 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Sjefstrateg Peter Cardillo i First Standard Financial er imponert over tallene.

- Jeg tror dette er en indikator på at bedriftene øker takten, og det er en indikasjon på bedre økonomisk utvkling, sier Cardillo til CNBC.com

Splittet Fed

Medlemmer av rentekomiteen i Den amerikanske sentralbanken (Fed) mener en renteheving er mulig "relativt snart" dersom økonomiske data fortsetter å vise tegn til bedring i økonomien, ifølge referatet fra november-rentemøte til Fed, da renten ble holdt uendret.

Enkelte Fed-medlemmer sier eksplisitt at de ønsker en renteheving i desember, ifølge The Wall Street Journal. Komiteen er imidlertid delt i synet, der andre ønsker å vente med å heve renten til de ser mer fremgang i inflasjonen og sysselsettingen.

Donald Trump ønsker å fylle de to ledige plassene i styret i Federal Reserve i løpet av de tre første månedene etter at han har inntatt rollen, opplyser kilder i Trumps overgangsteam til Bloomberg News tirsdag kveld.

Alle medlemmene i Fed-styret har stemmerett i rentekomitéen, Federal Open Markets Comittee.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 19082,36 0,31%

  • S&P 500 2204,53 0,07%

  • NASDAQ Composite 5380,68 -0,11%


Gasellevinner i Rogaland: - Vi valgte rett fra havets ressurser
Norwegian Pharma satset på fiskeolje.
00:44
Publisert:

Trump om sine første 100 dager som president
USAs neste president Donald Trump sier han vil skrote handelsavtalen TPP på sin første dag i Det hvite hus. Mandag publiserte han denne videoen der han forteller om sine prioriteringer de første 100 dagene som president.
02:37
Publisert: