Solide amerikanske nøkkeltall, samtidig som det er frykt i markedet og næringslivet for mulig motgang som følge av handelsgnisninger, gjør at tidsrammen for kommende renteøkninger nå er mindre klar, heter det i protokollen.

Derfor kan sentralbanken i tiden som kommer, «tillate seg å være mer tålmodig» før en ny renteøkning kommer, gitt den lave inflasjonen og den fremtidige usikkerheten rundt økonomien, heter det i møteprotokollen etter sentralbankmøtet 18. og 19. desember.

Les også denne kommentaren: Hvem-blunker-først uken dn+

Noen flere renteøkninger vil komme på et tidspunkt, men det vil da dreie seg om relativt begrensede endringer, heter det.

Sentralbanken i USA satte på rentemøtet i desember opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til et intervall mellom 2,25 og 2,50 prosent. Det ble den fjerde renteoppgangen i USA i fjor.

På møtet i desember signaliserte sentralbanken at det i år kan ligge an til ytterligere to renteøkninger. Men i forrige uke tok sentralbanksjef Jerome Powell til orde for en mer forsiktig tilnærming og sa han også ønsker å ta hensyn til økonomiske bekymringer som preger markedet.

President Donald Trump har klaget over at sentralbanken har økt renten for raskt til tross for at det ikke har vært tegn til at inflasjonen skal øke.

Neste rentemøte er berammet til 29. og 30. januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Er makteliten lønnsom for AS Norge? Vi spurte dem selv på NHO-konferansen i Oslo
01:59
Publisert: