Egil Stenshagen, Harald Moræus-Hanssen og Jarle Norman-Hansen kommer inn på eiersiden i Vålerenga Ishockey. Stenshagen ønsker ikke å si hvor mye penger de legger inn, men de tre eier like mye hver.

– Vi har gått inn med like mye hver, slik at vi nå eier 70 prosent av klubben, sier Egil Stenshagen.

– Jeg er født og oppvokst ved Jordal Amfi, i 1958 så jeg nesten alle kampene i VM som da ble arrangert på Jordal, sier han.

– Vi ønsker å støtte klubben i deres visjon og gjennom dette gi noe tilbake til samfunnet. Verdiene Vålerenga Ishockey står for, er noe vi og mange med oss kan identifisere seg med, og vi gleder oss derfor til å gi et lite bidrag til at Vålerenga skal lykkes med å realisere sitt samfunnsprosjekt, legger Stenshagen til på vegne av de nye aksjonærene.

Han har lenge vært medlem av klubben og har vært kjent med miljøet over en lengre periode. Sammen ønsker de å få klubbens økonomi på rett kjøl og følge opp driften. Klubben er glad for å få de inn på eiersiden, bekrefter Stenshagen.

– Vi går inn for veldedighet og glede, de er nok mer interessert i pengene mine enn meg, humrer Egil Stenshagen.
Investor og eier i Vålerenga Hockey

«Stor usikkerhet»

Selskapet Vålerenga Ishockey as har hatt et samlet underskudd på over 13 millioner kroner de siste tre årene. Klubbens hjemmebane Jordal Amfi skal bli ny, men arbeidet er blitt utsatt. Også det har gått ut over klubbens økonomi, som derfor trengte friske penger.

Thomas J. Fjell er styreleder i klubben.

– Utsettelsene av nye Jordal Amfi har dessverre medført at Vålerengas økonomi er blitt sterkt skadelidende som følge av reduserte inntekter og økte kostnader. Uklarheten rundt når den nye hallen blir ferdigstilt, har også medført stor usikkerhet rundt vårt fremtidige finansieringsbehov, sier Fjell.

– Dagens aksjonærer har vist et stort engasjement for Oslo og klubben gjennom deres økonomiske bidrag over mange år, og vi er derfor veldig glade for at den økonomiske byrden det er å drifte en hockeyklubb i Norge nå kan deles på flere aksjonærer. Vålerenga vil fremover fortsette å ha fokus på sterk økonomistyring og kostnadskontroll, legger han til.

«Nettverk er en stor hjelp»

– Er dere langsiktige eiere i Vålerenga?

– Ja, det regner jeg med, sier Stenshagen.

Daglig leder Morten Sandø i Vålerenga Ishockey er svært tilfreds.

– Vi er veldig glade for å få dem inn på eiersiden. Deres kunnskap og nettverk er en stor hjelp på veien tilbake til Nye Jordal Amfi, sier Sandø.

Vålerenga har over de siste årene utviklet en strategi for å øke sitt samfunnsengasjement i Oslo. I den anledning har de inngått samarbeid med kreftforeningen, mobbeombudet og Right To Play.

– I tillegg har vi utviklet konseptet «Godt Nabolag». Vi vil at Vålerenga Ishockey og Nye Jordal Amfi skal være et sentralt nav for opplevelse, miljø og samhold for «nabolaget Oslo», sier Sandø. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Til daglig leder Inge en databedrift. På fritiden ratter han en Ferrari på bane. – Motor er utrolig moro.
Salget av dyre sportsbiler når nye høyder. Det gjelder også interessen for banekjøring.
02:22
Publisert: