Verdipapirer i en valutaportefølje skal ha blitt gitt en pris som ikke stemte med den faktisk verdien hos den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley. Dette skal ha blitt gjort for å skjule et tap på rundt 1,2 milliarder norske kroner.

Tapet skal ha vært i en portefølje håndtert av en 27 år gammel valutamegler. Det opplyser anonyme kilder til Bloomberg. Ifølge avisen skal investeringsbanken ha sparket og permittert flere valutameglere etter hendelsen.

Investeringen Morgan Stanley prøver nå å finne ut hvordan de kunne tape så store beløp og hvordan disse ble forsøkt dekket over. Politisk uro i Tyrkia i perioden 2018 og 2019 førte til store svingninger i valutakursen, og flere har tapt stort på investeringer i tyrkisk lire i perioden. Den amerikanske investeringsbanken står nå midt i en intern granskning av det som har skjedd. Det er uklart hvorvidt den 27-årige valutamegleren handlet på egen hånd eller fulgte direktiver fra overordnede i banken.

Morgan Stanley har ikke ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.