I juni meldte en kunde hos forsikringsselskapet Insr, som tidligere het Vardia Insurance Group, om et innbrudd og tyveri i egen bolig. Forsterkere, høyttalere, alkohol og en myntsamling var blitt stjålet. Forsikringsselskapet utbetalte 1,1 millioner kroner for de stjålne eiendelene, men ville ikke betale for forsterkeren. Selskapet mente at kunden hadde fått den gjennom svart arbeid.

Tyveriofferet mottok forsterkeren som lønn etter montering av en parabolantenne for en bekjent, og den er derfor unndratt beskatning, mente forsikringsselskapet.

Klagde til Finansnemnda

Vardia-kunden klagde på dette til Finansklagenemnda, og uttalte at det ikke stemmer.

– Jeg opplyste til Vardia at dette var en forsterker jeg fikk i i gave av en bekjent. Jeg var hos denne vennen og monterte en parabolantenne for ham som en vennetjeneste, for en del år tilbake. Dette hadde ingenting med høyttalere og forsterker jeg fikk av ham som en gave, har kunden forklart, ifølge klagen.

Personen fikk medhold i Finansklagenemnda, som konkluderte med at det ikke var dokumentert noen sammenheng mellom montering av antennen og forsterkeren.

Dermed måtte Vardia også dekke tapet for forsterkeren på 12.000 kroner.

– Som forsikringsselskap er vi opptatt av å ikke utbetale erstatningsoppgjør hvis vi mistenker en ulovlig interesse, skriver skadesjef Poyan Sinalipour i en epost til DN. (Vilkår)

Fikk kansellert flyet fem ganger
William Turner skulle fly til London for å se fotballkamp, men Ryanair kansellerte fem av hans flyavganger.
00:46
Publisert: