Dr. Anthony S. Fauci, som er president Donald Trumps smittevernekspert, kalte en studie av et eksperimentelt virusmedisin, Remdesivir, «veldig optimistisk» ved bruk på pasienter med Covid-19, til tross for at en annen studie pekte på liten til ingen effekt.

Nå skal den amerikanske helsemyndigheten FDA (Food and Drug Administration) planlegge å tillate legemiddelet for nødbruk, ifølge New York Times, som refererer til en administrasjonsleder med kjennskap til emnet.

FDA er en etat innenfor det amerikanske Helse- og sosialdepartementet som tar for seg reglement og overvåkning av blant annet mat, legemidler, kosttilskudd og medisinsk utstyr.

Håper på effekt

Avgjørelsen skal komme som følge av at både president Donald Trump og Fauci skal ha fremmet håp om at legemiddelet skal kunne bidra til å demme opp for det økende dødstallet.

Ifølge Fauci skal studien ha konkludert med at sykdomsforløpet skal ha blitt forkortet med omtrent en tredjedel. Legemiddelet har per nå ikke blitt godkjent for bruk av myndigheter i USA.

Ebola-medisin

Det California-baserte selskapet Gilead Sciences, som driver bioteknologisk forskning og utvikling av antivirusmedisiner mot sykdommer som hiv, hepatitt og influensa, presenterte resultatet av sin studie tidligere på dagen onsdag.

Alt i februar gikk Verdens helseorganisasjon (WHO) ut og pekte på lovende resultater med dette legemiddelet som først ble utviklet som en mulig Ebola-medisin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.