Ifølge Financial Times har den tidligere toppsjefen i Bridgewater Associates saksøkt hedgefondet for kjønnsdiskriminering. Dette etter det påståtte avslaget fra selskapet om en erstatning på 100 millioner dollar etter at hun varslet om kritikkverdig forskjellsbehandling i Bridgewater.

Murray forlot hedgefondet i april, etter å ha jobbet der i 11 år. Bridgewater holder angivelig tilbake mellom 20 og 100 millioner dollar i utsatt kompensasjon, etter at hun overfor finansbransjen eget tilsynsorgan Finra – der hun er ny styreleder – at hun var involvert i en tvist med selskapet om forskjellsbehandling basert på kjønn.

Hun har nå bedt en dommer om å bestemme at offentliggjøringen av de kritikkverdige forholdene ikke påvirker hennes rett til pengene. Bridgewater svarte ikke umiddelbart på anklagene fra Murray.

Sier opp flere titall ansatte

Hedgefondets resultater har i år lidd under markedsuroen som følge av koronaviruset. Bridgewaters makrofond Pure Alpha, som i stor grad styrer hedgefondets økonomi, falt i første halvdel av 2020 med 13,46 prosent, og utslettet den opptjente avkastning de fem siste årene.

Ifølge Wall Street Journal har de måttet si opp flere titall ansatte denne måneden, blant annet i forskningsavdelingen. Blant de ansatte som måtte gå var det også veteraner som har vært i selskapet i over 15 år.

– Teammedlemmer vil jobbe mer hjemmefra, slik at vi ikke trenger samme antall støttepersoner. Ny teknologi endrer hvilken type mennesker vi trenger og hvordan vi betjener våre kunder, og vi ønsker å bli mer effektive, uttalte Bridgewater i en pressemelding om kuttene.

Ray Dalio, grunnlegger, investeringsdirektør og styreformann i Bridgewater Associates.
Ray Dalio, grunnlegger, investeringsdirektør og styreformann i Bridgewater Associates. (Foto: REUTERS/Jason Lee/NTB Scanpix)

Bridgewater har gjort grunnlegger og toppsjef Ray Dalio til dollarmilliardær. Selskapet har høy hatt utskiftning blant etterfølgerne til Dalio, som nå er 70 år gammel. Eileen Murray delte i tre år toppsjefjobben med David McCormick, og han er nå selskapets eneste konsernsjef.

Dalio er nå investeringsdirektør og styreformann i hedgefondet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.