Fredag morgen sendte den svenske banken SEB ut en pressemelding om at det svenske dokumentarprogrammet Uppdrag Granskning har tatt kontakt med dem om et kommende tv-program.

Ifølge pressemeldingen varsler Uppdrag Granskning en avsløring om påstått hvitvasking i Baltikum som involverer den svenske banken. I timene etter informasjonen ble offentliggjort stuper SEB-aksjen over 11 prosent.

Det tilsvarer 25,8 milliarder svenske kroner, tilsvarende 24,3 milliarder norske kroner. Aksjekursen har ikke vært lavere på tre år.

Banken forteller i pressemeldingen at de har mottatt spørsmål fra SVT, men at de ikke vet noe om innholdet i tv-programmet som skal sendes.

– For å være transparente, offentliggjør SEB informasjonen til markedet.

Til Dagens Industri forsvarer banken at de gikk ut med pressemeldingen.

– Det var rimelig å gi denne informasjonen, sier pressesjef Frank Hojem til avisen.

Banken skriver at de vil evaluere informasjonen i programmet og sammenligne med egne analyser og saker de tidligere har håndtert.

– Hvis det dukker opp ny informasjon som ikke er kjent for SEB, vil SEB ta grep umiddelbart. Som bank har SEB en plikt til å oppdage og rapportere potensiell hvitvasking. Mistenkelige aktiviteter blir alltid meldt fra om, og kan lede til at kundeforholdet blir terminert.

Uppdrag Granskning vil ikke kommentere innholdet i programmet.

– Vi har to programmer denne høsten der vi fortsetter å granske bankverden. Hva de programmene inneholder kommenterer vi ikke nå, sier reporter Joakim Dyfvermark i Uppdrag Granskning til SVT. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.