Vindkraftselskapet Emergy skriver i en melding at et av deres ukrainske datterselskaper i morges ble varslet om russiske tropper som rykket mot Ukraina fra Krim. Personell på stedet skal ha startet umiddelbar evakuering av lokalene.

Klokken 05:30 traff en rakett minst én av turbinene, mest sannsynlig to, opplyser Emergy i meldingen. Minst én av turbinene er i brann, mens skader på den andre er ubekreftet, skriver selskapet.

Det er vindparken Syvash som er rammet. Det er foreløpig ikke rapportert om skader eller personskader.

– Selskapet og eierne jobber med å få mer detaljert informasjon om situasjonen på stedet. Fokuset til styret i East Renewable AB og eierne av vindparken Syvash er å ivareta sikkerheten til vårt personell.

Mads Syversen og Arctic Securities har obligasjoner og aksjer i Emergy for over 130 millioner kroner, i tillegg til å ha gitt kunder terminfinansiering på aksjer for flere hundre millioner kroner.
Mads Syversen og Arctic Securities har obligasjoner og aksjer i Emergy for over 130 millioner kroner, i tillegg til å ha gitt kunder terminfinansiering på aksjer for flere hundre millioner kroner. (Foto: Elin Høyland)

På grunn av omstendighetene har det ikke vært mulig å få tilgang til stedet og gjøre ytterligere undersøkelser. Selskapet opplyser at forsikringsleverandørene er varslet.

Emergy, som tidligere het NBT, er allerede i krise før invasjonen av Ukraina. For en knapp måned siden fikk selskapet utsatt lånefrist for alle sine lån til 2025. Alternativet var konkurs.

Tidligere i år publiserte DN en større dokumentar om hvordan de reelle eierne av selskapet har vært skjult bak en meglerkonto hos Arctic Securities i mer enn ti år.

I etterkant av dokumentaren har DN avslørt at Arctic Securities selv sitter søkklastet med obligasjoner og aksjer i selskapet. I tillegg har DN avslørt at milliardær Trond Mohn og investor Tor Aksel Voldberg har vært skjult bak meglerkontoen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.