Saken oppdateres.

Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet, opplyser Vipps i en pressemelding.

Dermed blir selskapet den største aktøren i Norden innen betaling og identifisering.

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

I forrige uke ble det kjent at Finanstilsynet anbefalte departementet å godkjenne fusjonen. I slutten av april ble fusjonen godkjent av Konkurransetilsynet.

Samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal, heter det i meldingen.

Vil fjerne brukernavn og passord

− Høy fart er et premiss for å lykkes, og vi tråkket på gasspedalen idet lyset ble grønt. Nå kan vi levere de beste løsningene til brukere, kunder og partnere enda raskere, bedre og mer kostnadseffektivt enn vi har gjort hver for oss, sier Rune Garborg.

Sammen blir BankID Norge, Bankaxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Garborg.

Internasjonale planer

Ifølge Vipps vil dette bety at nordmenn for tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er verdensledende. Selskapet har i tillegg internasjonale planer, fremgår det.

− Vi skal både samarbeide og konkurrere med internasjonale aktører. Det vil være til nytte for norske forbrukere som får tilgang til de beste og enkleste løsningene, sier Garborg.(Vilkår)

- Det er klart at vi gjerne skulle vært nordmenn!
Kjetil Olsen og Annika Winsth, sjeføkonomer i Nordea Markets i henholdsvis Norge og Sverige møtte hverandre i økonomi-battle.
02:00
Publisert: