- Dette gir oss uendelige muligheter for forenkling i Norden, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding.

Danske Bank, som eier Mobilepay, opplyser i en melding fredag ettermiddag at fusjonen mellom de to betalingtjenestene skal fullføres i løpet av fjerde kvartal etter at alle berørte myndigheter, nå sist EU-kommisjonen, har gitt grønt lys.

Det betyr at de to ledende digitale lommebøkene i Norge, Danmark og Finland blir slått sammen til én nordisk utfordrer i det internasjonale betalingsmarkedet.

Fusjonen ble kunngjort i juni 2021. Sist måned ble det klart at den finske betalingstjenesten Pivo ikke blir en del av fusjonen.

De to selskapene som nå slår seg sammen representerer til sammen nærmere 11 millioner forbrukere, 400.000 bedrifter og brukes 900 millioner ganger i året.

Når fusjonen er gjennomført vil det nye konsernet ha over 650 ansatte i Finland, Danmark, Litauen og Norge.

Hovedkontor i Norge

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli konsernsjef for det nye selskapet, og Mobilepay-sjef Claus Bunkenborg vil tre inn i konsernledelsen som leder for ny vekst. DNB-sjef Kjerstin Bråthen vil være styreleder.

Selskapet vil ha hovedkontor i Oslo og fire kontorer i Danmark, Finland og Litauen.

De norske bankene som står bak Vipps vil eie 72,2 prosent av det nye selskapet, og Danske Bank vil eie 27,8 prosent.

Danske Bank vil få en engangsinntekt på 400 millioner danske kroner, knapt 560 millioner norske kroner, i forbindelse med sammenslåingen av selskapene.

Vipps ble lansert av DNB i 2015, ble fusjonert med BankID as og Bankaxept as i 2018, og eies nå av flere norske banker.

Garborg sier det vil bli små endringer for forbrukerne med det første.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.