– Vi har faktisk nettopp passert én million regningsbetalinger i måneden, sier Vipps-sjef Rune Garborg.
– Det at man aldri skal trenge å taste inn et kjedelig KID-nummer igjen i sitt liv – det er veldig populært, sier han.
Garborg ser derfor ikke mørkt på selskapets underskudd, som for fjoråret endte på nesten 100 millioner kroner. Ifølge Vipps-sjefen var resultatet helt i tråd med deres forventninger.
Betalingstjenesten Vipps endte 2018 med driftsinntekter på 776 millioner kroner. Etter å ha lagt til kostnader på over en milliard kroner, ble driftsresultatet minus 255,5 millioner kroner for det relativt ferske selskapet.
Vipps, som har 3,2 millioner brukere, ble skilt ut som eget selskap fra DNB i 2017, og det er derfor kun mulig å sammenligne med siste kvartal, som var deres første på egne ben.
Da lå driftsinntektene på 30 millioner, og underskuddet på 158 millioner kroner.
Sommeren 2018 fusjonerte selskapet med BankID og Bankaxept, og selskapsnavnet ble satt til Vipps as.
Hele Norge vippser
Vipps-sjef Garborg sier underskuddet skyldes at det er kostbart å holde tritt med målgrupper og konkurranse, samtidig som man har gode nok teknologiske løsninger. Derfor tror han ikke trenden vil snu med det første, men ønsker heller å rette oppmerksomheten mot veksten i antall kunder siden betalingstjenestens så dagens lys.
– Nå har vi for eksempel satt oss som mål at man ikke lenger skal behøve å bruke passord, som rett og slett vil gjøre livet litt enklere for folk.
Ifølge Vipps selv brukes appen av over 75 prosent av befolkningen, og står for en halv million transaksjoner daglig.
Såkalte vennebetalinger har ifølge selskapet økt med 47 prosent fra 2017 til 2018, og bedriftstransaksjoner med 131 prosent. Kostnadene ved vennebetalingene har også blitt halvert ved innføring av en konto-til-konto løsning.
– Dere er altså ikke bekymret for underskuddet?
– Nei, nå gjelder det å ta markedsposisjoner, svarer Gaborg.
– Så vi ser på denne utviklingen som positiv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.