Mobiloperatøren Ice melder torsdag morgen at det kjøper kundebasen til Vipps Mobil, og dermed overtar 19.000 abonnenter. Overføringen skal skje i løpet av januar neste år.
– Kundene til Vipps består i stor grad av mennesker i alderen 18 til 39 år som setter pris på enkelhet og verdi for pengene, det er perfekt, for det vil de også få hos oss i Ice, sier kommersiell direktør i Ice, Shiraz Abid i en pressemelding.
Det er bare to år siden Vipps gikk offensivt ut for å kunngjøre mobilsatsingen som nå altså legges ned.
Fikk med Telenor-veteran
Da Vipps kunngjorde mobilsatsingen i 2020 var argumentet at Norge har den dyreste mobildataen i verden, og det laveste forbruket. Daværende sjef for Vipps Mobil, Elisabeth Haug, uttalte at lanseringen ble den største siden vennebetalingstjenesten, som Vipps er mest kjent for.
– Til nå har vi jobbet med forenkling både på betalings- og id-fronten. Nå er vi klare for å forenkle en ny bransje der vi har følt det er en del som kan fikses, sa hun.
Med på laget fikk Vipps en telekomveteran i tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen, som mente telekom var blitt «lavinteresse» blant kundene.
– Vi ønsker å gjøre alt så enkelt og transparent som mulig ved å samle det i en app veldig mange bruker allerede, sa Svendsen.
Det ble da trukket frem en potensiell kundebase på 3,8 millioner, basert på antallet Vipps-brukere på den tiden.
«Omsorgen de fortjener»
I pressemeldingen torsdag morgen sier Vipps' kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde at deres «hovedfokus er å bygge den sterkeste lommeboken i Norden – med vyer om Europa».
– Da synes vi mobilkundene våre fortjener et hjem som gir de den omsorgen de fortjener. Vi er veldig trygge på at de får det hos Ice som både vinner priser for sin kundeservice og sitt stabile mobilnett, sier Lunde.
Ice-sjef Eivind Helgaker sier videre at oppkjøpet av Vipps Mobils kundebase er én av flere viktige, strategiske investeringer selskapet gjør for å øke konkurransen og styrke sin posisjon i det norske markedet.
– Samtidig gjør vi milliardinvesteringer i utbyggingen av eget nasjonalt 5G-nett. Flere kunder fordelt på flere nett betyr økt sikkerhet og økt konkurranse, noe som alle i Norge vil nyte godt av, sier Helgaker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.