Mobilepay har ikke lykkes i Norge. Nå legges selskapet- som er heleid av Danske Bank- ned. Samtidig gjør det et uventet valg.

- Vi er i en dialog med Vipps om en norsk distribusjonsavtale, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank.

Nordeas valg om å vrake Mobilepay avtalen de inngikk for et år siden, og istedet inngå et samarbeid med Vipps, trakk proppen ut av Mobilepays virksomhet i Norge.

– Nordea har 3000 kunder på Mobilepay, mens vi har 200 000 på Vipps. Kundene har valgt, sa Nordea Norges-sjef Snorre Storset på onsdagens pressekonferanse. Med den obligatoriske Vipps-hoodien sto Storset sammen med Vipps-sjef Rune Garborg i Nordeas lokaler på Majorstua.

Vipps vant

Det er bare ett år siden Nordea valgte å inngå samarbeid med Mobilepay. Da var det Storset og Danske Banks Norges-sjef Trond Mellingsæther som satt sammen i lokalet og snakket om hvordan samarbeidet var starten på noe stort for Mobilepay.

Slik gikk det ikke.

– Vi er stolte over hva vi har gjort i Norge, og mener at vår tilstedeværelse har vært viktig for den raske utviklingen på mobilbetaling. Men vi må konstatere at Vipps har hatt en distribusjonskraft som gjør at vi står her vi står i dag, sier Arnesen i Danske Bank.

I Danmark er situasjonen motsatt. Der er det Mobilepay som er enerådende, og har presset alle andre løsninger av markedet.

Utfase Mobilepay

Når skal Mobilepay gå i dialog med Vipps for å samarbeide om betalingsløsninger på det nordiske markedet. Samtidig skal Mobilepay finne ut hvordan de skal behandle eksisterende kunder.

- Nå er det viktiste for oss å sikre en så god prisess som mulig for våre brukere og bedriftkuder. Arbeidet vil pågå en stund og vi vil bruke så mye tid som nødvendig, sier styreleder i Mobilepay, Jesper Nielsen.

Ifølge kommunikasjonssjef Arnesen kan det gå ut i første kvartal neste år før løsninger for alle kundene er på plass.

Valgte Vipps

Konkurransen mellom betalingsløsningene Vipps, Mobilepay og Mcash endret seg dramatisk i februar da 106 sparebanker valgte å skrinlegge sin egen Mcash-løsning til fordel for eierskap i DNB-eide Vipps.(Vilkår)

Bitcoins forklart på to minutter
DNs journalist forklarer hva bitcoins er.
02:14
Publisert: