Den russiske presidenten Vladimir Putin skal ha beordret en hacking av Det demokratiske partiet i 2016, der det skal ha blitt avdekket e-postmeldinger som skulle skade Hillary Clintons kampanje, skriver Bloomberg.

Det konkluderer det amerikanske senatets etterretningskomité med i sin siste rapport fra sin etterforskning av Russland, som også mener med at president Donald Trump ikke samarbeidet med Moskva.

Skulle ødelegge for Clinton

«Russlands president Vladimir Putin beordret den russiske innsatsen for å hacke datanettverk og kontoer knyttet til Det demokratiske partiet og for å lekke informasjon som er skadelig for Hillary Clinton og hennes kampanje for presidentskapet,» heter det i den ferske rapporten som ble publisert tirsdag.

Ifølge rapporten skal Moskva ha hatt til hensikt å skade Clinton-kampanjen, sverte hennes administrasjon, hjelpe Trump-kampanjen og undergrave den demokratiske prosessen.

Komitéen på 15 medlemmer er ledet av republikaneren Marco Rubio, og består av et flertall republikanere (8) og et mindretall demokrater (6), samt én uavhengig representant.

– Dette kan ikke skje igjen

Visestyreleder Mark Warner skal ha uttalt at rapporten avslørte et "breathtaking" stort antall kontakter mellom Trump-tjenestemenn og den russiske regjeringen.

– Dette kan ikke skje igjen, skal han ha sagt ifølge Bloomberg.

– Når vi nå går inn i kampanjesesongen 2020, bil jeg sterkt oppfordre kampanjene, den utøvende makten, kongressen og det amerikanske folk til å følge det vi har lært i denne rapporten for å beskytte vårt demokrati.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.