De amerikanske børsene åpner nedover torsdag ettermiddag, blant annet etter skuffende jobbtall.

Den brede samleindeksen S&P 500 åpner ned 0,7 prosent, industritunge Dow Jones ned 0,8 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq åpner ned 0,7 prosent.

Etter kort tids handel snur imidlertid børsene litt opp.

S&P 500 ligger flatt med 0,04 prosent opp.

Dow Jones ligger opp 0,3 prosent.

Nasdaq Comp. ligger ned 0,1 prosent.

Det er høye smittetall og dårligere ledighetstall enn ventet som har gitt Wall Street et dytt nedover, i en uke der indeksene allerede har falt stødig. Onsdag ble det registrert 45,557 nye tilfeller av Covid 19-smitte, som er det høyeste målt på én dag. Det ble i løpet av dagen meldt om at de amerikanske delstatene New York, New Jersey og Connecticut innfører en 14-dagers karantene på reisende fra delstater med stor smittefare. I tillegg ble det meldt om at USA vurderer tariffer på diverse varer fra Europa til en verdi av 3,1 milliarder dollar.

Dette resulterte i at alle de tre amerikanske nøkkelindeksene falt over to prosent onsdag kveld.

Etter kveldens børsfall er mye av oppgangen siden svalestupet 11. juni visket bort, og flere eksperter har i det siste advart om faren for en ny korreksjon. Senest onsdag advarte Det internasjonale pengefondet (IMF) om denne risikoen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.