Den siste dagen i juni nærmer seg, og Wall Street spekulerer i potensialet for at enkelte kapitalforvaltere som pensjonsfond kan ta gevinst i aksjemarkedet og flytte verdiene til obligasjoner, skriver CNBC.

Diverse estimater skal peke på at rebalanseringen av pensjonsfond vil ligge et sted mellom 35 milliarder dollar til 76 milliarder, der Wells Fargo anslår at verdibevegelsen fra aksjer til obligasjoner kan bli den største på seks år, skriver avisen.

Kan allerede ha sett effekten

Enkelte strateger mener derimot at markedsbevegelsen kanskje ikke blir så stor grunnet tidligere salg og handlinger i derivatmarkedet, og analytikere fra JP Morgan mener at det kan oppstå en kjøpsmulighet hvis aksjer taper seg som resultat av ombalanseringen.

Det skal også være en reell mulighet for at ingenting vil skje, ettersom enkelte analytikere hevder at effektene fra volatiliteten ved månedsslutt og kvartalslutt allerede kan ha spilt sin rolle i markedene.

Avisen trekker frem administrerende direktør for KKM Financial Dan Deming, som sier at det er potensial for urolighet i markedet ved slutten av måneden.

– Slutten av kvartalet kommer til å bli ganske interessant gitt hvor mye markedet har beveget seg i løpet av kvartalet. Det kan være volatilitet her. Vi har allerede vært vitne til det, og det er potensial for mer når vi går mot slutten av kvartalet, sier han til CNBC.

Trekker frem Norges Bank

Obligasjonsstrateger gir ekstra oppmerksomhet til slutten av måneden, som kan gi bevegelse i markedet for obligasjoner og sertifikater.

Slutten av et kvartal er enda viktigere, og de store aksjebevegelsene dette kvartalet har ført til spekulasjonene om at pensjonsfond vurderer å flytte verdier til obligasjoner.

Analytikere fra JPMorgan trekker frem at det på global basis er mulighet for at det flyttes 170 milliarder dollar fra aksjer hos amerikanske pensjonsfond og andre globale institusjoner som Norges Bank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.