Wall Street ender uken med oppgang, der både den brede S&P 500-indeksen og teknologiindeksen Nasdaq Composite ender med nye rekordnoteringer.

S&P 500 stenger med en oppgang på 0,4 prosent til 3397 poeng.

Nasdaq Comp. stenger med en oppgang på 0,4 prosent til 11311 poeng.

Dow Jones stenger med en oppgang på 0,7 prosent til 27.930 poeng.

Nasdaq hentet inn fallet fra koronakrisens inntog allerede i begynnelsen av juni, og har steget stødig siden. S&P 500 hentet seg først inn på tirsdag, og satte en ny «all-time high» – som ble slått på nytt i kveld.

Siden bunnen ble nådd i slutten av mars har S&P 500 hentet seg inn omtrent 52 prosent, der indeksen har steget 0,5 prosent denne uken.

Nasdaq Composite har på sin side hentet seg inn omtrent 65 prosent siden i mars, og er opp 1,6 prosent denne uken.

Teknologiaksjer leder an

Teknologiaksjer har stått for det meste av gjeninnhentingen av markedet, skriver Bloomberg.

Store teknologiselskaper som Amazon, Microsoft og Apple - som registrerte en markedsverdi på 2000 milliarder dollar denne uken - har vært en sentral årsak til den raske oppgangen.

For eksempel består S&P 500 av omtrent 26 prosent teknologiaksjer, og for Nasdaq ligger det på 39 prosent, ifølge Bloomberg.

Amazon har steget med omtrent 96 prosent siden bunnen i mars, Apple har steget med 122 prosent og Microsoft har steget 57 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.