De siste ukene har de amerikanske børsene vært preget av inflasjonsfrykt og skuffende sysselsettingstall, noe som har ført til nedoverpekende piler på samtlige av de toneangivende indeksene flere dager på rad.

På torsdag og fredag gjorde indeksene imidlertid et lite comeback etter flere dager med tunge fall, hvor det var spesielt teknologiaksjene som ledet an.

I førhandelen mandag pekte alle de toneangivende indeksene nedover, og ved børsåpning fortsetter indeksene å falle, tross innhentingen i slutten av forrige uke.

Etter tre timers handel på ukens første handelsdag ser de ledende indeksene slikt ut:

  • Industritunge Dow Jones er ned 0,26 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen er ned 0,39 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq er ned 0,79 prosent.

Sammenslåing

Mandag kunngjorde den amerikanske telegiganten AT&T at de slår sammen WarnerMedia med medieselskapet Discover – en avtale som kan få en totalverdi 150 milliarder dollar, tilsvarende 1200 milliarder kroner.

Begge selskapene steg i førhandelen, og fortsetter økningen ved børsåpning. Begge selskapene steg i førhandelen, og etter børsåpning. Discovery snudde, og faller til 3,2 prosent. AT&T er så langt opp 1 prosent.

AT&T spiser seg dermed oppover, men den nye giganten har et godt stykke igjen til de to største: Disney-konsernet har en markedsverdi på 315 milliarder dollar, mens Netflix prises til 216 milliarder dollar.

Tror ikke på varig høy inflasjon

Med en inflasjon som er på sitt høyeste på 12 år, har det vært urolige tider i den amerikanske økonomien. Samtidig har de lange rentene steget, noe som bidrar til å øke bekymring for at prisstigningen vil hindre den økonomiske gjeninnhentingen.

Til tross for inflasjonsfrykt, mente flere analytikere at nedgangen ville blåse over. I forrige uke sa seniorstrateg Joachim Bernhardsen i Nordea til DN at det ikke nødvendigvis er snakk om en varig høy inflasjon.

– Sentralbanken er forberedt på de skal se gjennom det. Jeg tror også dette skal blåse over. men det finnes en risiko når man ser det i sammenheng med sterke stimulansepakker, og markedet må ta hensyn til den risikoen, sa Bernhardsen forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.