Ved børsstenging klokken 22.00 endte de toneangivende indeksene på Wall Street slik:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,07 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 0,08 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,58 prosent.

Et av selskapene som bidro til fallet på Nasdaq var elbil- og teknologiselskapet Tesla som endte handelsdagen 2,62 prosent ned.

Spotprisen på råoljen Brent handles torsdag kveld for 99 dollar fatet, opp 2,5 prosent fra onsdag.

Flere oljeselskap på det amerikanske markedet har steget torsdag. Devon Energy, Baker Hughes og APA har alle steget mer enn tre prosent i løpet av handelsdagen og førstnevnte steg hele 7,36 prosent.

Bred oppgang i går

Prisstigningen i USA for juli måned viste seg å være lavere enn ventet, viste tallene som kom onsdag. Siden det historisk høye nivået i juni på 9,1 prosent, har prisstigningen avtatt med 0,6 prosent i juli. Det førte til kraftig optimisme på Wall Street.

Tallene på totalinflasjonen i USA for juli måned lå på 8,5 prosent. På forhånd var det ventet at inflasjonen ville ligge på 8,7 prosent. Dermed var de 0,2 prosentpoeng lavere enn det som var ventet på forhånd.

Forklaringen bak lavere inflasjonstall enn ventet i juli skal blant annet være fallet i energiprisene.

Kjerneinflasjonen, altså prisveksten ekskludert energi- og matvarepriser, var også lavere enn ventet. I juli endte den på 5,9 prosent, som er samme nivå som i juni. På forhånd var den ventet å stige til 6,1 prosent.

De gode nyhetene smittet over på nøkkelindeksene som steg kraftig onsdag. Slik så det ut ved de tre toneangivende indeksene på Wall Street ved stenging norsk tid klokken 22.00 torsdag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 2,13 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 1,63 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 2,89 prosent.