Tirsdag slapp varehandelsgigantene Walmart og Home Depot kvartalstall, som blant annet tilsa at forbruket til nettopp forbrukerne kan holde seg høyt nok til å holde den amerikanske økonomien borte fra å bikke over i resesjon.

Disse nyhetene var med på å prege resten av Wall Street, der de mest toneangivende så slik ut ved børsstenging klokken 22 norsk tid:

  • Industritunge Dow Jones steg 0,73 prosent
  • Teknologibørsen Nasdaq sank 0,19 prosent
  • Brede S&P 500 steg 0,22 prosent

Som et svar på Walmart-rapporten som blant annet meldte om inntektsøkning på 8,4 prosent opp til 152,9 milliarder dollar i andre kvartal, sendte investorene aksjen opp fem prosent tirsdag. Samtidig dro aksjen med seg en rekke andre varehandelsaksjer opp etter seg. Som grafen under viser, har Walmart-aksjen også surfet på børsrallyet som har preget aksjemarkedet de siste to månedene.

S&P 500 beveger seg oppover

S&P 500-indeksen, som omfatter de 500 største børsnoterte selskapene i USA, er nå på vei opp over sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt, skriver CNBC.

Stiger indeksen over dette nivået, er dette regnet som et tegn på at aksjemarkedene er på vei over i et «bull-run», som altså indikerer videre mulig oppgang.

– Det er en viktig test på et glidende gjennomsnitt som blir fulgt tett, ofte er den sett på som skillet mellom en bull- og en bear-trend, sier Ari Wald, som driver med teknisk analyse for investeringsbanken Oppenheimer, til CNBC. Han legger til at det kommer an på hvordan markedet reagerer:

– Det kan hende at markedet reagerer med å ta ut profitt, men en sammenhengende bevegelse over 200-dagers glidende gjennomsnitt vil indikere en stor kjøps-vilje i aksjemarkedet, sier Wald.

Samtidig tror Andrew Simmon i Morgan Stanley Investment Managment at den siste tidens kursoppgang på børsene gjør at markedet ser modent ut for en kortsiktig nedgang - som et resultat blant annet gevinstsikring.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.