De sentrale indeksene i USA åpnet med bred nedgang torsdag. Utover handelsdagen tiltok fallet og ved stenging klokken 22.00 norsk tid så indeksene slik ut:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 1,1 prosent.
  • Industritunge Dow Jones falt én prosent.
  • Teknologibørsen Nasdaqs hovedindeks falt 1,4 prosent.

Fredag publiserer amerikanske myndigheter sysselsettings- og arbeidsledighetstall for desember. Det vil gi investorene en indikator på den amerikanske økonomien. Det er knyttet stor spenning til disse tallene ettersom Fed ønsker å se et mer balansert arbeidsmarked fremover.

– Selv om vi vil få et bedre helhetsbilde av arbeidsmarkedet i morgen, har private sysselsettingstall kommet og de slår forventningene. Samtidig viser rapporten som viser antall personer som har krav på dagpenger (jobless claims) at arbeidsmarkedet fortsatt er motstandsdyktig, sier Mike Loewengart fra Morgan Stanley Global Investment Office.

Han legger til at store selskaper annonserer betydelige nedskjæringer, så han mener det er ingen tvil om at markedets press tynger selskapene.

I timene før de amerikanske børsene åpnet torsdag, kunne førhandelen og indeksenes negative utvikling rundt 0,3 prosent tyde på en viss vingling hos investorene. Det fikk den rett i.

Tesla-aksjen igjen på skjør grunn

Onsdag signaliserte de tre nøkkelindeksene en bred, men forsiktig børsoppgang. Tesla-aksjen er trolig den enkeltaksjen som har tiltrukket seg mest oppmerksomhet det siste året, og de to første handelsdagene i 2023 er intet unntak.

Etter at Nasdag og NYSE hadde holdt stengt mandag, åpnet investorene 2023 med å lempe ut Tesla-aksjer og påførte kursen et fall på 12 prosent. Onsdag snudde det imidlertid igjen, og aksjen ble løftet over fem prosent.

Torsdag lå det igjen an til en trist dag for Tesla-eierne, da det ble indikert at aksjen ville falle over to prosent. Aksjen falt 2,9 prosent.

Det samme gjaldt andre store Nasdaq-aksjer, som Facebook-eieren Meta og den kinesiske e-handelsplattformen Alibaba. Begge aksjene lå an til fall klare fall.

Meta startet med å falle over én prosent, men hentet seg noe inn i løpet av handelsdagen og endte dagen med en nedgang på 0,3 prosent. Alibaba-askjen overrasket med å stige 3,3 prosent torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.