Det ble et aldri så lite comeback i det amerikanske aksjemarkedet onsdag, etter flere tunge dager for de ledende indeksene.

Tirsdag sørget nemlig frykt for høyere renter og lavere inntjening for markante fall, og hardest gikk det utover Nasdaq som falt nær fire prosent. Den teknologitunge indeksen har falt over 20 prosent hittil i år.

Onsdag var det imidlertid oppgang fra start da handelen åpnet på ettermiddagen, en oppgang som stod seg løpet ut for to av de tre ledende indeksene. Slik ser det ut etter stengetid onsdag kveld:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,2 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones steg 0,2 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq så vidt det var i minus, ned 0,01 prosent.

Samtidig fortsetter uken der noen av de største amerikanske selskapene legger frem kvartalstall. Ved børsslutt onsdag er det Meta, tidligere Facebook, som legger frem kvartalsrapporten for første kvartal.

Tirsdag la Google-eier Alphabet frem et resultat på linje med analytikernes forventninger, men selskapet rapporterer samtidig om en kraftig svikt i annonseinntektene fra datterselskapet Youtube. Onsdag faller Alphabet-aksjen over fire prosent.

Microsoft overrasket derimot markedet og økte inntektene med nær 20 prosent i første kvartal. Aksjen steg nesten fem prosent.

Svakt kvartal

Før børsåpning la flyprodusenten Boeing frem kvartalsresultatet, og selskapet leverte langt svakere enn det analytikerne ventet på forhånd.

Selskapet hadde et kjernetap på 2,75 dollar per aksje. Det var ventet at tapet ville ligge på 27 cent per aksje.

Kjerneinntjening er overskuddet fra et selskaps hovedvirksomhet, som ikke tar hensyn til noen av utgiftene knyttet til hovedaktivitetene, engangsinntekter eller utgiftsposter som ligger utenfor den vanlige virksomheten.

Boeing leverte en omsetning på om lag 14 milliarder dollar, mot ventet 16 milliarder dollar.

I tillegg opplyste selskapet at det vil sette produksjonene av sitt nye fly 777X på pause ut 2023. Flytypen er ennå ikke godkjent av amerikanske myndigheter. I tillegg vil ikke Boeing kunne levere flytypen før 2025 – over ett år senere enn det som tidligere er sagt.

Boeing-aksjen falt over syv prosent.

Netflix-stup

Netflix-aksjen har hatt en kraftig nedtur siden i fjor høst, og saken ble ikke bedre da selskapet slapp kvartalstall i forrige uke.

Da rapporterte strømmetjenesten for første gang på ti år om tap av abonnenter i løpet av et kvartal.

I første kvartal tapte nemlig Netflix 200.000 abonnenter. I tillegg anslår selskapet at det vil miste to millioner abonnenter innen utgangen av juni i år.

Netflix-aksjen handles nå for rundt 192 dollar aksjen, noe som er det laveste siden 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.