Alle de toneangivende indeksene på Wall Street falt fra start mandag, og gjennom handelsdagen var det betydelig volatilitet.

Slik var status ved børsstenging:

  • Den brede S&P 500-indeksen, som består av 500 av de største amerikanske selskapene, stengte ned 0,25 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones falt 0,49 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq Composite steg 0,41 prosent.

Handelen i russiske aksjer suspendert

De amerikanske markedsplassene Nasdaq og New York Stock Exchange har besluttet å midlertid stoppet handelen med aksjer i Russland-baserte selskaper, viste nettsidene deres mandag.

Suspensjonene skyldes regulatoriske bekymringer, ettersom børsene søker mer informasjon i lys av de økonomiske sanksjonene som er blitt rettet mot Russland de siste dagene.

Nye sanksjoner

Biden-administrasjonen kunngjorde ytterligere sanksjoner mot Russlands sentralbank mandag, det skriver CNBC.

De nye sanksjonene forhindrer amerikanere fra å drive forretning som innebærer transaksjoner med banken. I tillegg fryser de bankens midler i USA.

– Vi ønsket å sette i gang disse handlingene før våre markeder åpner fordi det vi lærte i løpet av helgen fra våre allierte og partnere var at den russiske sentralbanken forsøkte å flytte midler, og det ville være mye aktivaflukt fra mandag morgen fra institusjoner rundt om i verden, sa en representant fra myndighetene på en telefonkonferanse med journalister.

USA legger også til Kirill Dmitriev, en annen alliert av Russlands president Vladimir Putin, til sanksjonslisten, i tillegg til direkteinvesteringsfondet Dmitriev leder.

– De historiske grepene vi tar i dag vil betraktelig begrense Russlands muligheter til å bruke sine midler til å finansiere destabiliserende aktiviteter. Det målrettes mot midlene Putin og hans sirkel er avhengige av for å gjennomføre invasjonen av Ukraina, sier finansminister Janet Yellen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.