Både industritunge Dow Jones, teknologitunge Nasdaq og den brede samleindeksen S&P 500 legger bak seg en måned med oppgang i juli. Indeksen S&P 500 steg for sjette måned på rad.

På månedens siste handelsdag endte imidlertid de tre indeksene med nedgang. Slik så det ut ved stengetid på Wall Street fredag:

  • Industriindeksen Dow Jones, som består av 30 håndplukkede antatt viktige aksjer, sank 0,42 prosent
  • Nasdaq Composite, som domineres av teknologiselskaper, sank 0,71 prosent
  • Samleindeksen S&P 500, som består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, sank 0,54 prosent

Dow Jones har en noe mindre nedgang enn de andre indeksene. Det skyldes ifølge CNBC et hopp i aksjekursen til matvaregiganten Procter & Gamble, som fredag steg rundt to prosent.

Andre børsvinnere er bilprodusenten Tesla, legemiddelselskapet Moderna, IT-giganten Cisco og medieselskapet Comcast.

Største Amazon-fall på ett år

Nasdaq blir trukket ned av den kraftige nedgangen til Amazon, som faller 7,6 prosent fredag.

Det er Amazons største fall på over ett år, og rundt 75 milliarder dollar i markedsverdi ble barbert bort på noen få timer, ifølge CNBC.

Amazon la torsdag etter børsslutt frem resultater for andre kvartal. Da varslet selskapet om lavere vekst i tredje kvartal, noe som fikk aksjemarkedet til å se rødt.

Amazon drar med seg andre netthandel-selskaper i fallet. Både Etsy, Ebay og Wayfair er fredag ned over syv prosent, skriver CNBC.

Børssmell for techgiganter

Pinterest er også blant fredagens børstapere, og faller drøye 18 prosent etter at selskapet offentliggjorde at det har mistet brukere i andre kvartal.

Også Facebook og Apple ble straffet med aksjenedgang etter at de la frem kvartalstall denne uken. Det til tross for at Apple knuste analytikernes forventninger. Facebook varslet i sin kvartalsrapport lavere omsetningsvekst i kvartalene fremover.

For Google-eier Alphabet pekte pilene imidlertid oppover, etter at det la frem kvartalsresultater. Toppsjef Sundar Pichai kunne skilte med en inntektsøkning på hele 60 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Denne uken var oppmerksomheten også rettet mot aksjehandelplattformen Robinhood, som snublet skikkelig da selskapet debuterte på børs torsdag. Fredag steg aksjen.

Den amerikanske sentralbanken (Fed) annonserte onsdag at den holder styringsrenten uendret. Fed viste til at økonomien har gjort fremskritt, og at den er nærmere målet om full sysselsetting og stabil inflasjon enn tidligere.

Virusfrykt ga turbulens

Aksjemarkedene fikk seg en støkk mandag forrige uke, blant annet som følge av utløst av økt virusfrykt og bekymring rundt gjenåpningstempoet.

De ledende børsindeksene i USA falt kraftig, Oslo Børs hadde sin verste børsdag hittil i år, oljeprisen falt, og renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner – den såkalte tiåringen – var på sitt laveste nivå siden februar.

Turbulensen viste seg imidlertid å være kortvarig, og markedene hentet seg inn igjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.