Rett før børsåpning ble ferske tall for tilstanden i amerikansk økonomi sluppet. De viste at bruttonasjonalprodukt (bnp), altså verdien av alt som produseres av varer og tjenester, falt med 1,4 prosent i første kvartal. Tallene var overraskende ettersom et stort flertall av analytikere på forhånd ventet at økonomien ville vokse i kvartalet.

Tallene ble godt tatt imot av markedet, og fasit ved handelsslutt ble frisk oppgang for alle de tre ledende indeksene:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 2,5 prosent.
  • Industritunge Dow Jones steg 1,8 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 3,1 prosent.

Etter en forsiktig, men optimistisk start tok altså oppgangen seg skikkelig opp utover i handelen og stod seg til stengetid.

Utviklingen kom i forkant av kvartalstallslipp fra Amazon og Apple, etter at både Facebook-eier Meta og Twitter la frem sine tall tidligere i uken.

Amazon-aksjen steg over fire prosent i den ordinære handelen torsdag, og faller over ti prosent i den umiddelbare etterhandelen. Apple steg også over fire prosent i den ordinære handelen, og er ned rundt en halv prosent i umiddelbar etterhandel.

Meta rett opp

Rett etter børsstenging onsdag kom førstekvartalstallene for Facebook-eier Meta.

Rapporten viste at selskapets omsetning endte litt lavere enn ventet, på 27,91 milliarder dollar, mens resultatet endte på 2,72 dollar per aksje, noe som var bedre enn ventet.

Vel så viktig var det at Facebook har snudd den negative utviklingen og nå kan vise til vekst i antall daglige brukere. I mars i år brukte 1,96 milliarder mennesker i snitt Facebook daglig, opp fire prosent fra mars i fjor.

Meta-aksjen steg kraftig gjennom dagen, og endte med en oppgang på 17,6 prosent.

Mark Zuckerbergs-Meta leverte bedre enn ventet i første kvartal.
Mark Zuckerbergs-Meta leverte bedre enn ventet i første kvartal. (Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB)

Twitter la frem tall etter Musk-bud

Twitter la torsdag ettermiddag, før åpning på de amerikanske børsene, frem tall for første kvartal.

Selskapet meldte om et justert resultat per aksje på 0,9 dollar. Inntektene var på 1,2 milliarder dollar, mens det på forhånd var ventet inntekter på 1,23 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Annonseinntektene endte på 1,11 milliarder dollar, mot ventede 1,12 milliarder dollar, ifølge Bloomberg

Samtidig melder Twitter om vekst i antall brukere. Inntektsgenererende daglige aktive brukere var på 229 millioner, en vekst på nær 16 prosent sammenlignet med fjorårskvartalet.

Twitter-aksjen steg en drøy prosent.

Tidligere denne uken ble det kjent at Elon Musk får kjøpe Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.