Etter å ha lagt bak seg noen gode dager tidligere i uken, falt alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street under onsdagens sluttkurs. Fallet er det største siden slutten av juni.

Ved stenging var dette fasit:

  • S&P 500 er ned 1,23 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq Composite er ned 2,29 prosent.
  • Industritunge Dow Jones har falt 1,31 prosent.

Svakere jobbtall enn ventet

Det så først ut til at det skulle bli nok en god dag på de amerikanske børsene, men en time før børsåpning begynte stemningen å surne.

Da kom det ferske tall som viste at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA forrige uke steg for første gang siden midten av mars.

Da koronakrisen brøt ut skjøt antall trygdesøkere i været til nær 6,9 millioner på det meste, men siden har dette tallet gått raskt tilbake. Det har vært ventet at den positive utviklingen skulle fortsette for det amerikanske arbeidsmarkedet, men forrige uke snudde det.

På forhånd var det anslått at antallet førstegangssøkende ville være 1,3 millioner personer. Fasiten ble over 100.000 høyere, og 1,416 millioner personer søkte om arbeidsledighetstrygd forrige uke.

Teknologigigantene falt kraftig

Da Wall Street åpnet satte Microsoft tidlig tonen med en tydelig retning nedover, og aksjen endte ned 4,4 prosent. Årsaken til fallet var et noe skuffende resultat onsdag kveld.

Det var i all hovedsak teknologiaksjene som ledet an i nedturen torsdag kveld, og alle de store falt kraftig.

Tesla-aksjen falt hele 5,0 prosent, Apple-aksjen falt 4,6 prosent, mens Amazon og Netflix falt med henholdsvis 3,7 og 2,5 prosent.

Christopher Harvey, senioranalytiker hos Wells Fargo Securities, sier at disse teknologiaksjene har steget mye i det siste.

– Vi ser voksende likheter med slutten av 1990-tallet, sier han til CNBC.

Dette er en henvisning til den såkalte tech-boblen som sprakk på slutten av 90-tallet.

Oljeprisfall og økt gullpris

Det er ikke bare teknologiaksjer som faller på børs torsdag kveld. Et solid oljeprisfall bidrar til at energisektoren til S&P 500 endte ned 0,2 prosent. Oljeprisen har falt gjennom hele ettermiddagen, og skyter ytterligere fart ned i løpet av kvelden og er nå ned 2,3 prosent til 43,3 dollar fatet.

Torsdag kveld har prisen vært helt nede i 43,16 dollar fatet, 2,3 prosent lavere enn onsdagens sluttkurs. Dette er det største daglige fallet på fire uker.

Prisfallet kommer til tross for at dollaren jevnt over svekker seg – noe som vanligvis fører til høyere oljepris.

Gullprisen har også steget 0,8 prosent, og er nær rekordnivåer. Gull handler nå for 1886 dollar per unse.

Tidligere denne uken uttalte analysesjef i Sparebank 1 Markets, Pål Ringholm, at gullprisen fort kan nå 2000 dollar.

Nye smitterekorder i USA

Torsdag passerte antall koronasmittede i USA fire millioner, ifølge tall fra John Hopkins University.

Torsdag ble det smittet over 71.000 meneder i USA, noe som er den høyeste daglige økningen etter 16. juli.

Ifølge tall fra samme kilde har over 67.000 mennesker blitt smittet av koronaviruset de siste syv dagene, noe som er en økning på seks prosent fra en uke siden.

I California har det den siste tiden vært en oppblussing i smitte, og det er nå den staten i USA hvor koronaviruset herjer hardest. Så langt er det registrert over 421 tusen smittede i delstaten. Etter at det så ut som om smittespredningen hadde roet seg noe ned, har antall nye smittede igjen skutt fart denne uken.

Både California og Florida rapporterte torsdag om nye rekorder i antall døde av koronaviruset, henholdsvis 157 og 173 døde, ifølge Wall Street Journal.

Flere eksperter mener det kan bli verre.

Til høsten kan det bli opp mot 150.000 nye koronatilfeller i USA hver dag, sier bioteknologianalytiker i Morgan Stanley, Matthew Harrison til CNBC.

Ifølge nettstedet har Harrison fått en stor tilhengerskare på Wall Street som følge av hvor godt han har anslått epidemiens utvikling.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.