Alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street endte med oppgang tirsdag:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 1,13 prosent.
  • Industritunge Dow Jones steg 0,74 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,95 prosent.

Snap, Meta og Microsoft er blant noen av teknologiaksjene som steg tirsdag. Snap steg tre prosent, Meta steg 2,44 prosent, mens Microsoft hadde en oppgang på 1,64 prosent.

Også den såkalte meme-aksjen Gamestop steg kraftig. En meme-aksje er gjerne en aksje som hausses opp på sosiale medier eller nettfora av privatinvestorer, og som ofte karakteriseres av at den er tungt shortet. Shorting betyr enkelt forklart å vedde på kursfall i en aksje. Gamestop-aksjen steg over 30 prosent tirsdag.

Bloomberg skriver at aksjen tirsdag er hyppig nevnt på diverse sosiale plattformer som Reddit. Samtidig har andelen av aksjene som er lånt ut til shortsalg denne uken bikket 20 prosent. Det er første gang siden juni 2021.

Mener inflasjonen er «altfor høy»

Mandag ble de amerikanske børsene preget av sentralbanksjef Jerome Powell som uttalte at inflasjonen er «altfor høy» under en uke etter at styringsrenten ble satt opp til 0,25 prosent. Etter at både S&P 500 og Nasdaq på et tidspunkt var i pluss, endte alle de tre toneangivende indeksene med nedgang i går.

Nedgangen medførte at Dow Jones brøt en rekke på fem positive dager, mens S&P 500 og Nasdaq opplevde sin første negative dag på fire dager. Det skriver TDN Direkt.

Åpner fabrikk i Tyskland

Tesla åpner tirsdag sin nye bilfabrikk, kalt Gigafactory Berlin. Den blir det første produksjonsstedet for Tesla-biler i Europa.

Det er ventet at Teslas kjendisgründer Elon Musk ved åpningsseremonien kommer til å overlevere de første Model Y-kjøretøyene til kunder, drøyt to år etter at byggingen av fabrikken startet.

Fabrikken ligger i Brandenburger utenfor Tysklands hovedstad Berlin, og i første fase av driften er planen at fabrikken skal produsere opptil 500.000 elbiler i året og sysselsette rundt 12.000 personer.

Tesla-aksjen endte tirsdag med en oppgang på 7,9 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.