Onsdag falt alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street, og torsdag fortsatte fallet:

  • Teknologitunge Nasdaq falt med 0,61 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones var ned 0,30 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen endte ned 0,80 prosent

Til tross for at flere store teknologiselskaper har levert kvartalsresultater som har vært bedre enn ventet, preger resesjonsfrykten og inflasjon det amerikanske markedet. De amerikanske rentene har nå steget til de høyeste nivåene siden finanskrisen i 2008/09, noe som gjør det mer attraktivt for investorene å flytte pengene fra risikable aksjer til trygge statspapirer. Dette er med på å sende aksjekurser og børser ned.

Samtidig venter amerikanerne på at president Joe Biden vil fremlegge en plan om frislipp av 15 millioner oljefat fra de amerikanske oljereservene for å dempe de stigende amerikanske bensinprisene.

Federal Reserve Bank of Chicagos president Charles Evans uttalelser om at sentralbanken må gjennomføre de varslede rentehoppene, hjalp heller ikke på børsfallet onsdag.

– For tiden er dessverre inflasjonen altfor høy, så vi må i det minste fortsette som antydet. Forhåpentlig vil det holde, sa Evans til pressen onsdag.

Resultatrush for teknologiselskaper

Tesla leverte onsdag bedre resultater enn ventet – men salget sviktet forventningene. Tesla tjener nå stabilt godt med penger, og selskapet har nå levert overskudd 13 kvartaler på rad. Men over en tredjedel av markedsverdien på Tesla er borte de siste seks månedene. Bare denne måneden er Tesla-aksjen ned 17 prosent.

Forsinkelser, økte kostnader, hoderulling i ledelsen og tøffere konkurranse gjør at mange investorer mener Tesla-aksjen har mistet noe av glansen. Toppsjef Elon Musks mange krumspring kan også ha skremt både investorer og bilkjøpere.

Tesla-aksjen falt umiddelbart bratt i etterhandelen da resultatene ble lagt frem etter børsslutt onsdag. Torsdag stupte aksjen 6,63 prosent i den ordinære handelen på Nasdaq-børsen.

Tirsdag kveld leverte strømmetjenesten Netflix sine kvartalstall for tredje kvartal. Fasit ble at Netflix la frem knallresultater med flere abonnenter og bedre resultat enn ventet. Etter at Netflix-aksjen falt med 1,73 prosent i den ordinære handelen steg den umiddelbart 15 prosent i etterhandelen da resultatene var ute.

Torsdag falt Netflix-aksjen med 1,55 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.