De amerikanske aksjemarkedene tok en kort påskepause med fri langfredag og åpnet igjen allerede mandag andre påskedag.

Utviklingen har vært blandet utover mandagen.

Etter en time var alle de tre nøkkelindeksene i pluss, mens de utover dagen snudde til markant nedgang. Til slutt endte det med et forsiktig fall:

  • Industriselskapenes referanseindeks Dow Jones falt 0,11 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite falt 0,14 prosent
  • Og den brede S&P 500-indeksen falt 0,02 prosent

På forhånd var det ventet at børsene ville åpne uken med et fall, da førhandelen indikerte at referanseindeksene ville dale mellom 0,2 og 0,4 prosent.

Presses av oljepris og inflasjon

Mens Hongkong- og Sydney-børsene holdt stengt mandag falt stort sett alle de asiatiske aksjemarkedene på ukens første handelsdag. Det til tross for at de kinesiske BNP-rapportene viste at veksten endte noe høyere enn ventet, på 4,8 prosent mot ventet 4,6 prosent. Det er likevel et lite stykke opp til myndighetenes mål om en vekst på 5,5 prosent for inneværende år.

Åpenbart har den siste spredningen av koronaviruset preget landets økonomi, og investorene liker ikke signalene om at BNP-veksten kan hemmes av pandemien.

Børsene i Europa har mandag holdt stengt, og krigens herjeringer synes best i oljeprisen som har holdt seg på et høyt nivå. Prisen har mandag ligget i sjiktet 110–115 dollar for et fat nordsjøolje.

Økte boliglån i USA

Mandag var Bank of America den siste av storbankene til å rapportere regnskapene for første kvartal, og overskuddet på 80 cent per aksje kom inn høyere enn ventet.

Omsetningen på 23,33 milliarder dollar var også litt høyere enn de ventede 23,2 milliardene.

Samtidig falt bankens netto avskrivninger på lån hele 52 prosent fra året før, til 392 millioner dollar, ifølge CNBC.

Bank of America har fått medvind fra stigende renter og vekst i boliglån, og mandag steg aksjen 3,19 prosent.

Musk-tilbud til Twitter-aksjonærer?

For øvrig ruller sagaen om Elon Musk og Twitter videre. En nylig tweet fra den profilerte Tesla-sjefen antyder et mulig tilbud til Twitter-aksjonærer, ifølge CNBC.

I hvert fall mener mange at teksten «Love Me Tender» kan tolkes slik. Selv om det er tittelen på en låt av Elvis Presley, er «tender offer» det engelske begrepet for et tilbud om å kjøpe aksjene til noen eller alle av de eksisterende aksjonærene i et selskap.

Musk tilbød forrige uke å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje, noe som vil verdsette det til rundt 43 milliarder dollar, noe selskapet selv prøver å motkjempe med en såkalt «giftpille».

Twitter-aksjen steg 7,61 prosent mandag, til 48,51 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.